Szórakozás

Meglepetés esküvőt szervezett a kórház, hogy teljesítsék az apa utolsó kívánságát

Egy texasi nő édesapja előtt szerette volna kimondani a boldogító igent, de a súlyos beteg férfi nem hagyhatta el a kórházat. Egy ápoló azonban kezébe vette a dolgokat, az egész intenzív osztály segített neki.

Egy texasi pár élete eseményére készült, de úgy tűnt, nem mindenki lehet ott a jeles napon a szeretteik közül.

Michelle Avila és Antonio Moreno mindenképpen azt akarták, hogy szüleik is részt vegyenek a az esküvőjükön, a nő édesapja azonban kórházba került – számolt be a Good Morning America.

Jose Antonio Avilát a Lubbockban található UMC Health System-be kezelték norovírus-fertőzés és súlyos tüdőbetegség miatt. A texasi férfi utolsó kívánsága az volt, hogy férjhez adja a lányát, de állapota miatt nem hagyhatta el a kórházat.


Először Morenónak jutott eszébe, hogy mi lenne, ha az intézményben mondanák ki a boldogító igent, szerelme édesapja előtt.

Előző nap pont erre gondoltam. Csak nem akartam, hogy úgy érezd, nyomást gyakorolok rád

– emlékezett vissza Avila.

A pár március 7-én megkérdezte a kórház alkalmazottjait, hogy hogyan tudnák megvalósítani az esküvőt az intézmény falain belül.

Sheena Helm ápoló épp végzett a munkával, amikor értesült a felkérésről.

E-mailt küldtem az UMC vezérigazgatójának, Mark Funderburknak, és 15 percen belül válaszolt is!

– mesélte Helm, aki hozzátette, Funderburk rengeteg kórházi alkalmazottat rátett a levélre, így sokan értesülhettek a szervezésről.

Az ápoló elmondása szerint egész éjjel nem aludt, annyira izgult, de idővel megnyugodott, hisz sorra érkeztek a levelek, amelyben felajánlották segítségüket a dolgozók.

Másnap, március 8-án meg is tudták tartani az esküvőt, amiben az UMC intenzív osztályának munkatársai is segítettek.


Aviláék azt hitték, hogy csak egy kis ceremónia lesz a kórházi ágy mellett, de a dolgozók alaposan kitettek magukért, az egész intenzív osztályt feldíszítették az alkalomhozó méltóan, többi között rengeteg vörös rózsát helyeztek az osztályra, ez a virág volt Jose Antonio Avila kedvence.

Helm elárulta, ápolónők, szociális munkások és táplálkozási szakértők is összefogtak, hogy létrejöjjön az esküvő. Megkeresték az Eventfully Yours helyi rendezvényszervező irodát, akik ingyen felajánlották szolgáltatásaikat és a dekorációkat, más a fotózást vállalta magára, az egyik titkárnő sógora pedig gitározott és énekelt az eseményen.

Aznap nem csak ápolónőnek éreztem magam, hanem esküvőszervezőnek is. Valahogy minden sikerült. Valahogy minden a helyére került

– emlékezett vissza Helm.

Avila azt mondta, hogy „a világot” jelentette számára, hogy apja, aki „szerette az életet” és „teli volt örömmel”, ott volt az esküvőjén.

A feleség elmondása szerint látta édesapján, hogy mennyire boldog, a férfi később nem győzött köszönetet mondani a kórházi dolgozóknak.

A 65 éves férfi öt nappal az esküvő után hunyt el.

Úgy érzem, Isten minden kívánságomat teljesítette – és ezért örökké hálás lesz mindenkinek, aki segített azon a napon

– mondta Avila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik