Szórakozás

Közel 80 éve elrejtett üzenetet talált egy munkás egy templom felújítása során Belgiumban

Godong / Robert Harding Premium / robertharding via AFP
Godong / Robert Harding Premium / robertharding via AFP
Egy gyufásdobozba rejtett levelet talált egy munkás az antwerpeni Szent Jakab templom felújítása során, egy plafonról lelógó díszítőelemben. A levelet a kollégái írták, akik több mint nyolcvan évvel korábban dolgoztak a templomban.

Különös levelet talált az antwerpeni Szent Jakab templom (Sint-Jacobskerk) felújítása során egy munkás egy mennyezeti dísztőelemben 2022-ben. A levél egy régi gyufásdobozban volt és 1941-ben íródott, vagyis közel nyolcvan éven át várta, hogy valaki felfedezze – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A levelet négy munkás: John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine és Jul Van Hemeldonck írta alá, akik nem voltak elégedettek az életükkel.

Amikor ezt a mennyezetet újrafestik majd, mi már rég nem leszünk a Földön. El kell mondanunk a következő generációknak, hogy nem voltunk boldogok. Átéltünk két háborút, az egyik 1914-ben kezdődött, a másik 1940-ben, ez már valami, nem igaz? Úgy dolgozunk itt, hogy közben majdnem éhen halunk, kihasználnak bennünket, alig néhány centet kapunk, ételt pedig szinte semmit.

Azt tanácsoljuk a következő generációknak, hogy amikor újra háború közeleg majd, legyen elég tartalék készletük élelmiszerekből, például rizsből, kávéból, lisztből, dohányból, gabonából, búzából, hogy életben maradhassanak. Élvezzék az életet teljes mértékben és ha kell, nősüljenek újra. Azok, akik házasok, vigyázzanak az otthonukra! Üdvözlet férfiak!

Vagyis a régiek szerint, két dolog kell az embernek a boldogsághoz: egy társ és elegendő étel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stad Antwerpen (@stad_antwerpen) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik