Szórakozás

Rálőtt egy csapat kamaszra egy 71 éves férfi, mert megunta a becsengetős játékot

Sergio Amiti / Getty Images
Sergio Amiti / Getty Images
Hatrendbeli súlyos testi sértéssel vádoltak meg egy 71 éves férfit az utahi Eagle Mountainben, miután lövöldözni kezdett egy csapat kamaszra. A férfi korábban több bejelentést is tett fiatalok miatt, akik azzal szórakoztak, hogy becsengettek a házába, majd elszaladtak.

Hat kamaszfiú ült egy autóban és készült elhajtani, amikor a 71 éves Michael Roberts kilépett a háza tornácára és több lövést is leadott a kocsira – írja egy helyi hírportál.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy senki sem sérült meg, de a kamaszok autójának egyik hátsó ajtaján két komoly horpadás keletkezett. Amikor a rendőrök megkérdezték Robertset, hogy rálőtt-e a kamaszokra, azt mondta, elege lett, úgy érezte muszáj tennie valamit, de nem valódi, hanem műanyag lövedékeket használt, és nem a gyerekekre célzott.

A rendőrség valóban talált kilőtt műanyag lövedékeket a helyszínen, olyanokat, amilyenek Roberts fegyverének tárában is voltak. Roberts elmondta, hogy a kamaszok hetek óta minden hétvégén megjelentek a házánál és azt játszották, hogy becsengetnek majd elszaladnak. A rendőrség megerősítette, hogy Roberts korábban többször is tett bejelentést a fiatalok miatt.

„Próbáltuk megfékezni őket, az incidens idején is járőrök cirkáltak a környéken” – nyilatkozta Spencer Cannon, a Utah megyei Sheriff hivatalának szóvivője.

Cannon hozzátette, a megtámadott kamaszok tagadják, hogy valaha is becsengettek volna Roberts házába, a férfi valószínűleg nem azokra lőtt rá, akik heteken át zaklatták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik