Szórakozás

„Megkérlek titeket, hogy ezt hagyjátok abba” – Balogh Péter önveszélyesnek ítélte a Cápák között naiv vállalkozóit

RTL
RTL
A befektető szerint a házaspár nem érti, hogyan működik egy vállalkozás.

Vállalkozó házaspár érkezett a Cápák között befektetői elé, akik egy olyan szállásközvetítő oldalt hoztak létre, ami állításuk szerint másképp mutatja be a lehetőségeket Magyarországon, mint nagyobb konkurenseik. A honlap, valamint szolgáltatásaik fellendítésére 30 millió forintot kértek 30% tulajdonrészért cserébe.

Később elárulták, hogy a vállalkozás eddig nem volt sikeres, bevételt sem termelt. Ennek hallatán a cápák elkezdtek sorra visszautasítani az üzleti ajánlatot. Balogh Levente úgy vélte, a békéscsabai pár naivan áll az üzleti élethez, hiszen olyan vállalkozásba kezdtek, aminek a világáról semmit sem tudnak. Ezt az álláspontot osztotta Balogh Péter is.

„Én azt látom, hogy erről a világról, amiben akartok vállalkozni, semmit nem tudtok, és nagyon naivan álltok hozzá, mert az alapműködését egy ilyen platformnak nem értitek. Azt, hogy semmi nem jön ingyen. És innen kezdődik az egésznek a dilemmája, hogy olyasmiben akartok vállalkozni, amiről elképzelésetek sincs. És ilyen vállalkozást szerintem nektek nem szabad építeni, mert bármennyi pénzeteket bele tudjátok önteni” – magyarázta Balogh, majd úgy folytatta:

Úgyhogy én nemcsak kiszállok, hanem megkérlek titeket, hogy ezt hagyjátok abba! Vagy tanuljatok bele a marketingbe, és értsétek meg, hogyan működik egy ilyen jellegű vállalkozás.

Balogh Péter a házaspár távozása után a többi befektetőnek elmondta, szerinte „ez önveszélyes szintű naivitás volt”, és a vállalkozókból hiányzott a szakmai alázat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik