Szórakozás

14 milliárd forintért keres új gazdát a New York-i elit üdülőparadicsomának gyöngyszeme, csak éppen nem lehet beköltözni a hófehér villába

Exkluzív ajánlat kisebb szépséghibával.

Nem mindennapi ajánlattal jelentkezett a manhattani elit számára egy Harry Macklowe nevű New York-i ingatlanfejlesztő, aki a New York-i gazdagok kedvenc üdülőhelyén, az állam Long Island nevű szigetén található Hamptonsban – egészen pontosan East Hampton Village-ben – kínál eladásra egy különleges, Georgica Pond nevű, Atlanti-óceán melletti hatalmas lagúna partján álló hófehér villát.

A New York Post szerint a környéken olyan híres és gazdag embereknek vannak villái, mint például Steven Spielberg, így nem csoda, hogy az ingatlant 38 millió dollárért – azaz közel 14 milliárd forintért – szeretné értékesíteni a jelenlegi tulajdonosa.

Azonban az üzletnek van egy kis szépséghibája, mégpedig az, hogy a villának nincs lakhatási engedélye, így bárki is veszi majd meg az ingatlant, törvényesen nem költözhet majd oda.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M3 Media Group (@hamptonsrealestateshowcase) által megosztott bejegyzés

Az ingatlanfejlesztő ugyanis illegálisan irtotta ki a növényzetet a védett területen álló ingatlanon, majd a villáját úgy toldotta meg újabb épületrészekkel, hogy azokat a parthoz túl közel építették fel, így veszélyeztette a lagúna élővilágát. A törvénytelenül elvégzett munkálatok miatt Harry Macklowe-ot összesen 21 szabálysértésben tartották bűnösnek, azonban a bírságokat immár öt éve nem fizette be – állítják a település tisztviselői.

Macklowe közben azt is megpróbálta elérni, hogy a helyi építési hivatal visszamenőlegesen hagyja jóvá az illegális ingatlanfejlesztését, azonban a hatóság ezt nem hagyta jóvá, a férfi pedig beperelte őket. Így a jogi csatározás valószínűleg még sokáig fog tartani.

A hirdetés megjelenése után East Hampton Village építési felügyelője, Thomas Pietro, azt nyilatkozta a bulvárlapnak, hogy Macklowe  „eladhatja ugyan a házat, de senki nem költözhet be oda”.

“Még 2017-ben volt egy lakhatási engedélye a házra. De az már nem érvényes, mert nem fizette ki a bírságokat

– folytatta a felügyelő.

A Post először még 2019-ben számolt be arról, hogy Harry Macklowe illegálisan építkezett az ingatlan területén, és nem hajlandó befizetni az emiatt kiszabott bírságokat. Az ingatlanmágnás ekkoriban nem volt hajlandó nyilvánosan kommentálni az ügyet, azonban a hatóságoknak elismerte, hogy az építkezéshez és a vizes élőhelyek letarolásához sem rendelkezett megfelelő engedélyekkel.

A cikkben névtelenül nyilatkozó szakértő szerint egyébként az East Hampton-i West End Avenue 64-es szám alatt található, egyhektáros ingatlan, aminek a területén egy négy hálószobás villa és egy kerti medence is van, – részben a bonyolult jogi helyzete miatt – nem érhet többet 12-15 millió dollárnál, azaz 4,4-5,5 milliárd forintnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik