Szórakozás

Több mint 6 millióra bírságolta Sebestyén Balázsék műsorát az NMHH

rtl
rtl
Több gond is volt egy október végi adással.

Ismét tévesen határozták meg a korhatári besorolást a „Balázsék” készítői – olvasható az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtöki közleményében.

Ahogy írják, az október végén sugárzott adásban „egy Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élő adásban, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív. A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról, és megdicsérték a szerkesztőasszisztenst, amiért egy ilyen szórakoztató betelefonálót, ahogy mondták, egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt adásba.

Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott

– mondták Sebestyénék.

A Médiatanács a kiskorúak védelme szempontjából aggályosnak találta, hogy szerintük pozitív formában mutatták be a kábítószer-fogyasztást, kritika nélkül. A közleményben még úgy fogalmaznak:

„Nem ez volt az egyetlen kifogásolható szegmense a Balázsék aznapi adásának. Ugyanebben a műsorszámban – délelőtti idősávban – azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek. E hír részletes feldolgozása ugyancsak káros hatással lehetett a kiskorúak személyiségfejlődésére.”

A műsor korhatár-besorolása miatt (hiába reggeli műsor, 21:00 után lehetett volna a műsorszámot közzétenni) 6 millió 150 ezer forintra bírságolták a Rádió 1-et, valamint még 150 ezerre a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik