Szórakozás

Bodrogi Gyula elmondta, miért rúgták ki annak idején a főiskoláról

TV2
TV2
Végül egy tanára intézte el, hogy visszavegyék.

Bodrogi Gyula nemrég a Három igazság EXTRA című YouTube-műsor vendége volt, ahol egyebek közt arról is mesélt, miért tanácsolták el annak idején a főiskoláról. Mint ismeretes, Bodrogi 1954 és 1958 között járt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, egy időre viszont kirúgták az intézményből.

Mint kiderült, azért, mert volt egy terem, ahol filmeket vetítettek a hallgatóknak, egy alkalommal viszont olyan nyugati filmet játszottak, amire a színésztanulókat nem akarták beengedni, Bodroginak és néhány szaktársának pedig ez nem tetszett.

Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film. Szerintem, már nem tudom pontosan. Na de bennem abban pillanatban megszületett Petőfi Sándor, azt mondtam, ilyen nincs.

A termet belülről zárták be a vetítés szervezői, ezért a színész összefogott néhány társával, és kihúzták az ajtót, ami keretestől jött ki a helyéről. A történtek miatt a többieket felfüggesztették, neki viszont addigra több mint 15 fegyelmije gyűlt össze, így kirúgták a főiskoláról. Végül egy tanára intézte el, hogy visszavegyék az intézménybe, méghozzá egy újabb fegyelmi tárgyalással.

Gellért Endre volt az elnöke a fegyelminek. Következőképpen zajlott: »Maga tönkre akarja tenni a főiskolát!« Mondtam, én nem akarom. Gellért körbenézett: »Nem akarja tönkre tenni. Maga utálja az osztálytársait!« Mondom, én nem. »Nem utálja az osztálytársait.« Csináltunk egy ilyen színdarabot

– emlékezett vissza Bodrogi, akivel aztán némi várakozás után a portás közölte, hogy visszavették.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik