Szórakozás

Videón, ahogy ormányával felkap és eldob egy turistát egy indiai elefánt

Az orosz nő eltörte a lábát.

Indiában videóra vették a pillanatokat, amikor egy elefánt az ormányával megragadott egy orosz turistát, megpörgette és ledobta.

Az eset február 13-án történt a Dzsaipur közelében található Ámbér-erődnél. Az elefánt nem volt hajlandó a hátára ültetett orosz nőt a nyeregbe engedni, és a földre dobta, a szemtanúk alig tudták elrángatni a nőt, félő volt, hogy az állat eltapossa őt.

Az orosz turista lábtörést szenvedett, a balesetben a hajcsár is megsérült.

Orosz lapok azt írják, hogy az állat egész nap rekkenő hőségben, tűző napon dolgozott. Az indiai törvények nem igazán védik a külföldiek szórakoztatására használt elefántokat. A PETA állatvédő szervezet X-oldalán megosztott videón „86-os számú elefántként” / Gouri néven hivatkoznak az állatra, és a posztból kiderül az is, hogy ugyanez az elefánt már 2022 októberében is súlyosan megsebesített egy boltost. Gourit több mint 20 éve használják arra, hogy turistákat cipeljen.

A Daily Mail azt írja, az elefántok ritkán támadnak emberre, de előfordulhat, ha fenyegetve érzik magukat, vagy ha elszakítják őket az utódaiktól. Indiában évente mintegy 400 ember hal meg az elefántok okozta balesetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik