Szórakozás

Szinetár Dóra: Édesapám a mai napig időnként rákérdez, mikor lesz már egy rendes foglalkozásom

RTL
RTL
Nem tartja kizártnak, hogy egyszer szakmát vált.

Szinetár Dóra Egy életem című önálló estjében feldolgozza és bemutatja életének legfontosabb történéseit, metszéspontjait. A Nők lapja friss számában megjelent interjúban a színésznő elmondta: az előadás számára felér egy terápiával, hiszen bizonyos dolgok feloldódnak benne azáltal, hogy kiadja magából őket.

Elmesélem, röhögünk rajta egyet, és máris sokkal könnyebb visszagondolnom sok mindenre. Hiszek abban, hogy az életemen, ha akarok, én tudok változtatni, és igenis fel kell dolgozni a különböző sérelmeimet, traumáimat. Mindenkinek van ilyen, és szerintem nagyon fontos, hogy ezekkel az ember szembenézzen

– fogalmazott Szinetár, aki művészcsalád sarja (apja Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, anyja Hámori Ildikó Kossuth-díjas színésznő), és annak idején gyereksztárként indult a karrierje: első, Dóra című albuma (rajta a híres Buli után a takarítás című dallal) 13 éves korában jelent meg.

Ezen az esten felemlegetem, hogy az édesapám a mai napig időnként rákérdez, hogy mikor megyek már el egy normális egyetemre, és mikor lesz már egy rendes foglalkozásom. Azt gondolom, mindenféle előadó-művészet csodálatos dolog, és egy ideális világban ez abszolút lehetne egy biztos és kiegyensúlyozott élet egyik alappillére. De hát a mi világunk nem ideális – finoman szólva sem…

Mint mondja, szerinte a gyerekeinkben mindenképpen azt kell erősíteni, hogy legyen egy másik „lábuk”, még ha szeretnek is akár énekelni, akár a színházat, bármilyen formában.

Soha, semmilyen gyereket nem tiltanék ettől, hogy ha van ilyen vágya, készsége, irányultsága. De az nagyon fontos – és én eddig mind a két nagy gyerekemtől is elvártam –, hogy másra is tudjanak támaszkodni.

A színésznő úgy véli, az Egy életemmel lezárt egy szakaszt, mostanában sok új kihívás, új feladat találja őt meg. „Mintha tényleg a helyemre kerültem volna” – mondta, hozzátéve:

És ezzel együtt többen is mondták már, akik segítő szakmában dolgoznak, és jól ismernek, hogy lehet, az én utam is valami hasonló lesz, mint az övék. Hogy egyszer én fogok ülni a másik oldalon. Az életben minden nagyobb fordulatra van egy hívás, és nem tartom kizártnak, hogy egyszer elmegyek egy egyetemre, és mélyebben beleásom magam az emberi lélekkel való foglalkozásba. Most is vannak olyanok, akik nekem akarják elmondani, mi van velük, mert szerintük jó válaszaim vannak a kérdéseikre. Vagy inkább jó kérdéseim.

Szinetár Dóra azzal zárta az interjút: mélyen hisz benne, hogy tudni fogja, ha valóban váltania kell egy másik szakma felé.

De most még inkább élvezem ezt a régit, ebben az új formában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik