Szórakozás

Gianni Annoni az „utolsó pillanatban” költöztette Magyarországra szüleit a Covid idején

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Nem sokkal utána tragédia történt Olaszország azon részén, ahonnan származnak.

Gianni Annoni harminc éve költözött Magyarországra, itt épített karriert és alapított családot Debreczeni Zitával. A Mandiner Karakter adásában azt mondta, nem zavarja, ha gyerekei magyar identitása erősebb lesz az olasznál.

Magyarországnak nagyon sok történelme van, nagyon sok mondanivalója van. Én nagyon szeretem Magyarországot, és nekem semmi problémám nincsen azzal, ha a fiam azt fogja mondani: »Apa, én inkább magyarnak érzem magam, és magyarul jobban beszélek, mint olaszul.« Nekem nem lesz gond. Jó helyen van, ha lehet így mondani

– mondta el a műsorban a gasztro-szakértő, aki bár annak idején Olaszországban hagyta a szüleit, pár éve őket is Magyarországra költöztette.

„A Covid megoldott sok mindent. A Covid pozitív hozadékairól fogok beszélni, mert amúgy a társadalomra nagyon negatív rezgéseket rakott és sok változást hozott. De egyrészt az emberi zsenialitást vette elő, hogy hogyan lehet haladni és nem egyhelyben ülni, mert a kényelem sokszor nem jó tanácsadó. Kettő: időt adott a családra. Láttam a gyermekem összes mozdulatát, mióta megszületett. Ami általában anyai privilégium, azt én is megéltem. A harmadik pedig, hogy a családot jobban össze tudta hozni” – fogalmazott Gianni Annoni.

Akkoriban volt lehetőségem Olaszországból kihozni a szüleimet az utolsó pillanatban. Utána tudjuk, hogy mi történt Olaszországban: tragédia, pont azon a környéken, ahol mi vagyunk. Szóval én őket elhoztam és ideköltöztettem. Azt gondolom, hogy itt nekik nagyon jó és biztonságos, öregnek lenni ebben a környezetben sokkal jobb.

A tévés azt mondja, szülei jól érzik magukat Magyarországon, már csak azért is, mert Olaszországban folyamatosan romlik a közbiztonság.

Azt érzik, hogy nyugalom, tisztaság, rend van. Ezt furcsa elmondani, de ezeket ők mondják; hogy miért jobb sétálni a magyarországi utcákon, mint otthon. Ezt ők a saját bőrükön tapasztalják meg, úgyhogy én hallgatok rájuk.

A teljes beszélgetést a YouTube-on lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik