Szórakozás

Elárvereznek egy töltényt, amit a John Lennont megölő fegyverből lőttek ki

New York Daily News Archive / Contributor / Getty Images
New York Daily News Archive / Contributor / Getty Images
Bizarr Beatles-relikvia kerül árverésre február 29-én Newcastle-ben. A megrögzött rajongók egy töltényre licitálhatnak, amit abból fegyverből lőttek ki, amelyik végzett John Lennonnal.

John Lennont, a legendás Beatles egyik alapítótagját 1980. december 8-án gyilkolta meg New Yorkban Mark David Chapman. A férfi, akit a helyszínen elfogtak egy Charter Arms .38 Special típusú forgótáras lőfegyvert használt (képünkön). A newcastlei Anderson & Garland aukciósházban február 29-én egy olyan töltényt árvereznek majd el, amit ebből a fegyverből lőttek ki – írja a BBC.

A lövedéket Brian Taylor egykori northumbriai rendőrtiszt lőtte ki a fegyverből. Taylor évtizedekkel ezelőtt egy rendőri pályára készülő fiatalokból álló csoportot vitt szakmai látogatásra a New York-i rendőrséghez. Az autó, ami Taylort szállította lövöldözésbe keveredett. Bár komolyabb baj szerencsére nem történt, a New York-i rendőrök elvitték Taylort a múzeumba, ahol a leghírhedtebb bűnügyek során használt fegyvereket állították ki és megengedték neki, hogy egy lőtéren használja a John Lennon életét kioltó fegyvert.

Taylor a kilőtt lövedéket és a töltényhüvelyt is megtartotta és bekereteztette egy fotóval együtt, melyen ő látható a fegyverrel. A relikvia főfelügyelőként nyugdíjba ment Taylor haláláig a férfi házában volt kiállítva.

Fred Wyrley-Birch, az Anderson & Garland aukciósház igazgatója elismeri, hogy a relikvia kísérteties, de úgy gondolja, a Beatleshez kapcsolódó ereklyék gyűjtőinek széles táborában elég sokan vannak, akik szívesen megkaparintanák. Az értékét ugyanakkor nehéz meghatározni, az aukció szervezői is kíváncsiak rá, meddig jut el a töltény a liciten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik