Szórakozás

Pár éve még ő volt az ír Miss Universe, de a modellkedés helyett inkább a teherautó-sofőrködést választotta

Lillian SUWANRUMPHA / AFP
Grainne Gallanagh a Miss Universe 2018 Thaiföldön megrendezett döntőjének színpadán.
Lillian SUWANRUMPHA / AFP
Grainne Gallanagh a Miss Universe 2018 Thaiföldön megrendezett döntőjének színpadán.
„Amit most csinálok, teljesen más, mint bármi, amit eddig csináltam, de nagyon szeretem” – mondta meghökkentő karrierváltásáról az Ausztráliában új életet kezdő szépségkirálynő.

A korábbi Miss Universe Ireland az utóbbi időben nagyon messze került a modellek és szépségkirálynők csillogó világától, miután úgy döntött, hogy elvállal egy olyan különleges munkalehetőséget, amiből az emberek többsége valószínűleg nem kérne.

A 29 éves ír szépségkirálynő még tavaly cserélte le az estélyi ruháit és tiaráit munkásoverálra, amikor teherautó-sofőrnek állt Nyugat-Ausztráliában.

Grainne Gallanagh 2018-ban nyerte el a Miss Universe Írország címet, később pedig a Dancing with the Stars írországi változatában is megmérette magát. De olyannyira nem volt kedve a szépségkirálynők életmódjához, hogy most inkább napi 12 órában teherautót vezet. Az új munkája ugyanis az, hogy ellátmányt és árukat szállít különböző nyugat-ausztráliai bányákba egy civilizációtól távol fekvő, hatalmas telepen.

Ahol az a munkarend, hogy két héten át napi 12 órát dolgozik, majd egy hetet pihen. Általában a közeli nagyvárosban, Perth-ben.

A szépségkirálynő a dolgos hétköznapokon és hétvégéken is hajnali 4-kor kel, hogy aztán útnak induljon a sivatagban, ahol gyakran 40 Celsius-fokos hőség van napközben.

„Ez a munka teljesen más, mint bármi, amit eddig csináltam, de nagyon szeretem” – mondta Gallanagh a Timesnak adott interjújában. Azt is elárulta, kezdetben aggódott, hogy nem fogja jól érezni magát, mivel rajta kívül nem dolgozik más nő az építőipari alapanyagok bányászatára létrehozott telepen, de ez a félelme szerencsére nem igazolódott be.

„Aggódtam, hogy miként fogadnak majd, de mindenki kedves volt, és úgy éreztem, hogy szívesen látnak.”

A karrierváltás pedig annyira bejött neki, hogy annak ellenére, hogy még csak augusztus óta dolgozik itt, egyszer már a hónap dolgozója címet is elnyerte. Sőt, a 2023-as év dolgozója címmel is őt jutalmazták meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grainne Gallanagh (@ggallanagh) által megosztott bejegyzés

„A munkám a teherautók kísérése. Tehát a teherautók szállítmányokkal érkeznek a telepre, én pedig körbevezetem őket a telepen, és elvégzem az összes papírmunkát” – mesélte a munkájáról az Evoke-nak.

„Én vezetem az üzemanyag-szállító kocsit is, amivel körbejárom a telepet, és feltankolom az összes gépet” – folytatta a feladatai bemutatását.

„De a fiúknak is én hozom a cuccokat, akik ezért Ubernek hívnak. Ha szükségük van valamire, csak hívnak a rádión, és megyek” – mondta a korábbi szépségkirálynő. Aki a lenti videóban nemcsak a munkájába engedett némi betekintést, hanem abba is, hogy milyen nehéz a megfelelő hajápolás a sivatagban.

@ggallanagh How I keep my hair healthy while working in the mines 💁‍♀️ #fifo #mining #irishinoz #haircare #hairhealthyjourney ♬ original sound - ggallanagh

Az Írország északnyugati partvidékén fekvő Donegal városából származó Gallanagh több mint tíz éve alkot egy párt a vőlegényével, akivel közösen indultak el a nagy kalandra. Azóta is mindketten ugyanott dolgoznak, ugyanolyan munkarendben.

A szépségkirálynő történetét szintén bemutató Sun szerint a bányatelepen alkalmazott munkarendben (két hét napi 12 óra munkával, majd egy hét szünet) a déli féltekén fekvő szigetországban átlagosan évi 110 ezer ausztrál dollárt, azaz nagyjából 26 millió forintot lehet keresni.

Grainne Gallanagh egyébként azért is nagyon büszke rá, hogy ilyen jól alakultak a dolgok, mert az egész életében gazdaként tevékenykedő édesapja először azt mondta neki, hogy „öt percig sem fogja bírni” a bányatelepen. Lám, mégis elnyerte az év dolgozója címet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik