Szórakozás

Elfogytak a fiatal, pucér férfiak, akik szívesen versengenének talizmánokért Japánban

Richard Atrero de Guzman/ NurPhoto / Getty Images
Richard Atrero de Guzman/ NurPhoto / Getty Images
A Somin-sai fesztivál az elöregedő Japán társadalom egy újabb áldozata.

A Somin-sai fesztivál 1000 éves múltra tekint vissza, amit a Japánban található Kokusekiji templomban rendeztek meg, azonban minden jel szerint ez múlt hét szombaton történt így utoljára – írja a CNN.

A holdújévet követő hetedik napon a betakarítást ünnepelték, és jólétet, termékenységet, valamint jó egészséget reméltek.

A résztvevők mindössze egy ágyékkötőt és fehér színű zoknit viselhettek, gonoszt elűző szavakat skandáltak, miközben a Yamauchigawa folyó hideg vizébe özönlöttek, hogy megtisztítsák testüket. Ezután a templomban imádkoztak egészségért és jó termésért, mielőtt az este csúcspontjaként a főpap által megáldott, fából készült talizmánokból álló zsákokért versengtek – volna.

A fesztivál szervezői a héten közölték, hogy az eddig több ezer helyi és turista látogatót vonzó eseményhez nem találtak elég fiatal férfit, akik meztelenre vetkőzve szívesen megküzdenének a zsákokba rejtett talizmánokért, így idén rendezték meg utoljára az 1000 éves ünnepséget.

A CNN cikke szerint Japán népessége az 1980-as évek gazdasági fellendülése óta folyamatosan csökken, a termékenységi ráta 1,3, ami messze elmarad a stabil népesség fenntartásához szükséges 2,1-es értéktől. Japánban a halálozások száma több mint egy évtizede meghaladja a születések számát, ami egyre nagyobb problémát jelent az országban. Daigo Fujinami, a Kokusekiji templom főpapja ebben látja a probléma gyökerét – mint mondja, a döntés a fesztiválban részt vevő személyek elöregedése és az utódok hiánya miatt született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik