Szórakozás

Gurulós fotelben tért vissza a színpadra Tóth Nikolett, a Jókai utcai omlásban megsérült balerina

RTL
RTL
Balesete előtt a főszerepet táncolta a Diótörőben, a jubileumi előadáson most a nagymamát játszotta.

Tóth Nikolett balettművész 2022 nyarán szenvedett balesetet, amikor párjával, a szintén balett-táncos Babácsi Benjáminnal a munkahelyükre tartottak. A Jókai utcában szakadt le egy ház tetőszerkezete, ami maga alá temette Tóthot: súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, jelenleg is rehabilitációs kezelésen vesz részt, bízva abban, hogy egy napon újra lábra tud majd állni.

A balettművész ma a Reggeli vendége volt, ahol arról is mesélt, hogy nemrégiben visszatért a színpadra az Operettszínházban, méghozzá a Diótörő című darab ötvenedik, jubileumi előadásában, melyben annak idején a főszereplőt játszotta.

Úgy gondolták, megpróbálhatnánk, hogy beálljak a nagymama szerepébe, mert az egy gurulós fotelben megoldható szerep

– mondta a műsorban Tóth, aki bár kezdetben tartott attól, hogyan boldogul majd a színpadon, már az első próbán bebizonyosodott, hogy nem lesz gond.

Bár az előadásnak nagy sikere volt, csak egy alkalomra szólt a balettművész visszatérése, ugyanis mint mondja, mivel jelenleg táppénzen van, jogilag nem lehet színpadon.

A műsorvezetők érdeklődésére Tóth Nikolett azt is elárulta, hogy a balesete óta egy zuglói albérletben él, az a VI. kerületi társasház ugyanis, ahol korábban lakott, nem rendelkezik lifttel, a lakása pedig a harmadik emeleten van. A terézvárosi önkormányzat viszont nemrég felajánlott neki egy önkormányzati lakást, amit bár még akadálymentesíteni kell, reméli, hogy hamarosan birtokba vehet, visszavágyik ugyanis a VI. kerületbe, ahol egyébként egészen a balesetéig élt.

A jövőt illetően arról is szó esett, mik a tervei most Tóthnak: mint kiderült, szívesen tartana balettórákat a színházban, hosszútávú célja pedig az, hogy koreográfus-asszisztens lehessen.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik