Szórakozás

Kiderült, mikor kerülnek forgalomba az első, III. Károly arcképével díszített brit bankjegyek

A néhai II. Erzsébet portréjával ellátott bankók a továbbiakban is érvényes fizetőeszközök maradnak.

A Guardian számolt be arról, hogy az Egyesült Királyság központi bankja nemrég nyilvánosságra hozta: június 5-én kerülnek majd forgalomba az első brit bankjegyek, amelyek a tavaly megkoronázott III. Károly arcképét ábrázolják.

A király portréja mind a négy – 5, 10, 20 és 50 fontos – brit bankjegyen megjelenik majd, megjelenésük viszont kissé visszafogottabb lehet, mint amire egyesek számítottak.

A bankjegyek nyomtatása csak az elhasználódott fizetőeszközök helyettesítésére és a bankjegyek iránti kereslet általános növekedésének kielégítésére szolgál. Megközelítésünk összhangban van a királyi ház útmutatásaival, a változás környezeti és pénzügyi hatásának minimalizálása érdekében

– olvasható a bank közleményében.

A néhai II. Erzsébet királynőt ábrázoló, jelenleg forgalomban lévő bankók természetesen a továbbiakban is törvényes fizetőeszközök maradnak, ezeket nem szükséges újabbakra cserélnie a lakosságnak, a vállalkozások figyelmét viszont felhívták arra, hogy a június 5-ei kibocsátás napjára ellenőrizzék és frissítsék pénzkezelő eszközeiket, hogy készen álljanak majd az új bankjegyek fogadására.

Korábbi cikkünkben megmutattuk, milyenek lesznek a király arcával ellátott bankók.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik