Szórakozás

Linda Hamilton soha többé nem kér a Terminátor-franchise-ból

Rich Polk / Getty Images
Rich Polk / Getty Images
A második rész után véget is érhetett volna a sorozat.

A Business Insidernek nyilatkozott Linda Hamilton. A 67 éves színésznő – akit leginkább a Terminátor-filmek első és második részéből ismerhetünk – elmondta, nem kíván több Terminátor-filmben szerepelni a jövőben.

Mint ismeretes, Hamilton először az 1984-ben készült, Cameron-féle első részben debütált Sarah Connorként, majd 1991-ben visszatért a szintén Cameron-rendezte második felvonáshoz (Az ítélet napja). Noha a harmadik, negyedik és ötödik filmben nem vállalt szerepet, a Sötét végzet alcímet kapó, 2019-ben készült filmben visszatért Arnold Schwarzenegger oldalán a hősnő szerepbe.

Végeztem. Totálisan. Nincs mit mondanom. A sztorit már elmesélték, bevégeztetett az egész. Nekem rejtély, miért akarná újraindítani a sorozatot bárki… de jól tudom, hogy Hollywood jelenleg a rebootokban látja a jövőt.

Hamilton szerint Sarah Connor nem ikon, nem lehet rá ilyen értelemben tekinteni: „Nagyon rossz döntéseket hoz, nem jó anya, inkább jó harcos.”

De ki a legkeményebb női főhős a filmvásznon?

Kapcsolódó
Sarah Connor, Ellen Ripley, Fekete Mamba – a legkeményebb női főhősök a vásznon
A filmtörténelem rengeteg parádés macsót felvonultatott már évtizedek alatt, ám a női főhősök reprezentációja csak a nyolcvanas évek közepétől kezdett hozzájuk igazodni. Ridley Scott Ripley hadnagya, James Cameron Sarah Connorja és Quentin Tarantino Fekete Mambája mind tovább erősítették a női főhősök kultuszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik