Szórakozás

Miló Viki: Sok lány jön hozzám azért edzeni, mert családon belüli erőszak áldozata

RTL
RTL
Örök elégedetlenségről, társadalmi elvárások ledobásáról, párkapcsolaton belüli magányról és az emberi butaságról is beszélt Miló Viki.

A Glamour meginterjúvolta Miló Viki többszörös ökölvívó-világbajnokot, aki jelenleg leginkább bokszedzőként és kutyatrénerként tevékenykedik. Miló a magazinnak elmondta, az adottságait nézve közepes sportolónak tartja magát. „Be merem vallani, hogy csak a szorgalmamnak, és annak köszönhetem a sikerem, hogy míg a nagyobb tehetségű gyerekek abbahagyták, én folyamatosan meg szerettem volna mutatni az egész világnak, hogy ki is az a Miló Viki” – mondta.

Elmondása szerint nem jöttek könnyen a sikerek, nyolc éven át semmilyen különösebb eredménye nem volt, ami miatt kialakult benne az egész karrierjét meghatározó örök elégedetlenség, a „nem vagyok elég jó” érzése. 1992-ben aztán elindult fölfelé, mígnem megszerezte a világbajnoki címet.

Érdekes, mert amíg a sportban ez vitt előre, addig a párkapcsolataimban soha, semelyik férfinak sem akartam megfelelni. Persze egy bizonyos fokig egészséges a tetszeni akarás, de ha meghazudtolja magát, örök hazugságban él és azért szeret valamit, mert akkor a másik is szeretni fogja őt – ez már nem egészséges. Nem fogok csak azért összeköltözni valakivel, hogy a társadalmi normáknak megfeleljek, miszerint minden nőnek anyának és feleségnek kell lennie. Egy elvárás miatt nem fogok olyan embert választani, aki mellett valójában társas magányban élek. Természetesen én is vágyom arra, hogy legyen mellettem valaki, de ha nem jön, akkor nem jön. Minden téren ledobtam már az elvárásoknak való megfelelést

– fejtette ki az interjúban.

Miló Viki arról is beszélt, gyakran magányos, mivel igazán nincs senki körülötte.

Tanítványaim rengetegen vannak, azonban magánéleti társaim nincsenek. Mindenkinek megvan a saját kis élete, párja, családja, gyerekei, én pedig egyedül vagyok, és ez azért nagyon nehéz. Viszont inkább ez, minthogy olyan kapcsolatban legyek, amiben sok ember a félelem miatt marad: elnézik a párjuk megcsalását, szemet hunynak a kihűlt érzelmek felett csak azért, mert félnek a szakítástól, az egyedülléttől, az önállóságtól. Pedig az az igazi magány, amikor egy párkapcsolaton belül egyedül vagy.

Meggyőződése szerint a gyerekeknek muszáj sportolni, mivel a szervezetnek kötelező az edzés, ráadásul a mozgás és az egészséges életmód az önbizalomnak is jót tesz.

Sok lány jön le hozzám azért, mert akár non-verbálisan, akár verbálisan családon belüli erőszak áldozata. Jönnek lányok azért, mert megtámadták őket, vagy beléjük kötöttek az utcán. Ezek a lányok szeretnének magabiztosabbak lenni, és megtanulni kiállni magukért. Fontos azonban megemlíteni, hogy mára már körülbelül ugyanannyi a férfiak között is az erőszak, mint a nőknél. Viszont arra nagyon pipa tudok lenni, amikor az anya tudja, hogy a férje molesztálja a gyermekét, és nem csinál semmit, mert szégyelli, hogy náluk ez történik. Ilyenkor nem gondolnak bele, hogy az a gyermek micsoda lelki traumát fog cipelni magában egy életen át. Ebből a szempontból annyira buták az emberek, hogy arra szavak sincsenek.

Hozzátette: valószínűleg az ilyen anyák szintén sérültek és feldolgozhatatlan traumákat cipelnek. „Sajnos egyre nagyobb számban veszem észre, hogy egyre sérültebbek az emberek, egyre inkább függőjévé válnak az alkoholnak, a kábítószernek, a nyugtatóknak, és egyre többen lesznek öngyilkosok. Nem tudom, hogy mi történik jelenleg a világban, de robbanásszerűen mindenki pusztul le” – fogalmazott.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik