Szórakozás

Kétezer kilométert gyalogol, hogy Ibizán partizhasson

A 21 éves fiúnak 60 nap alatt 60 maratont kell teljesítenie.

Henry Moores szenvedélyesen rajong Ibizáért és a sziget partikultúrájáért, de eddig még nem tudott belekóstolni. A 21 éves brit fiú barátai már szervezik az utazást Ibizára, Moores azonban nem áll annyira jól anyagilag.

A Daily Mail írta meg, hogy a fiú elhatározta, hogy mindenképpen meglátogatja az egyik legendás klubot, az O Beach-et, amit Wayne Lineker, Gary Lineker, a korábbi 80-szoros angol válogatott labdarúgó testvére vezet. Mivel azonban repülőjegyre nincs pénze,  Macclesfieldből gyalog teszi meg a több mint 1900 kilométeres utat Ibizára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Henry Moores (@henryoscarmoores) által megosztott bejegyzés


A fiút nem csak a partizás vezérli. Moores rendszeresen tesz meg nagyobb távokat, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célokra. Tavaly novemberben több mint 800 kilométert gyalogolt Párizsba, amivel 8,7 millió forintnak megfelelő adomány gyűlt össze. Moores üzenetet is küldött Linekernek az Instagramon, és megígérte, ahogy választ kap, már készül is az útra.

Mivel Lineker Londonban tartózkodott, személyesen tudtak egyeztetni. A klub tulajdonosa vasárnap közzétett egy videót a találkozójukról, amelyben támogatásáról biztosította az „őrült” Henryt, és megígérte, hogy a túra végén személyesen fogadja az O Beach klubban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wayne Lineker (@waynelineker) által megosztott bejegyzés


Moores március 2-án indul, 60 nap alatt 60 maratont tesz meg, a tervei szerint május 2-án ér célba. Egy kis pénzre azért szüksége van, hogy legalább a szállását fedezze az út alatt, jelenleg szponzorokat keres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik