Szórakozás

Sándor Péter az Operettből történő kirúgásáról: Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Azt mondja, az okokat nem tudja.

A minap a 24.hu is beszámolt arról, hogy Sándor Pétert kirúgták az Operettből. A döntést az intézmény főigazgatója, Kiss-B Atilla a következőkkel indokolta:

Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel.

A történtekkel kapcsolatban a színész nemrég az nlc.hu-nak nyilatkozott.

Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult, aminek az okát magam sem tudom. Elég nehéz ez a helyzet önmagában is, de ami két napja körülöttem zajlik szinte felfoghatatlan. Még a mai napon is próbálok és a következő hetekben színpadra kell állnom. Azt szoktuk mondani, nem megy el színésznek olyan ember, aki teljesen normális. Minden színész őrült. Éppen ezért, bár nehéz lesz ez a pár előadás, ahogy most a soraim mögött is ott van a fájdalom, tudom, hogy a színpad az, ahol kiadhatom magamból. Mindezt csak a közönségért teszem.

Sándor hozzátette, hogy miután a rajongói petíciót indítottak a távozása ellen, eljutottak hozzá olyan pletykák, melyek szerint valójában ő áll a kezdeményezés mögött, ezen feltételezéseket viszont most cáfolta.

Ez mind spekuláció. Annyit azért elmondhatok, a színház sem különb más munkahelyeknél, itt is előfordulhat, hogy valakinek betelik az a bizonyos pohár… Három éven belül a harmadik gyomorműtétem lesz idén, valószínűleg a stressztől. Azt viszont továbbra sem gondolom, hogy helyesen járnak el az esetemben, mert ez túlmegy egy szerződésbontáson! Valótlan dolgokat állítanak rólam, majd állhatok oda a 10 éves fiam elé az iskolában, ahol nem tudom, hogyan fognak a tanárok és a többi szülő rám nézni

– magyarázta.

Egyelőre nem tervezek előre. Ezeket a napokat csak túl akarom élni. Nincs kedvem semmit csinálni, nem tudom mi lesz, mert mélységesen csalódtam a szakmámban. Nem tudom, hogy ezen az úton szeretnék-e tovább járni. A társulati tagok nagy része a támogatását fejezte ki, azok pedig, akik ismeretlenül köpködnek, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok.

Az nlc.hu arról is érdeklődött a színésznél, igazak-e azon feltételezések, melyek szerint dühkitörési problémákkal küzd, ám Sándor Péter ezeket kommentálni sem akarta.

Nyilván a családom és a barátaim tudják, hogy milyen ember vagyok, így azt gondolom, nem tartozom magyarázattal azoknak, akik nem. Csak annyit mondok, az elmúlt időszakban több ember is távozott a színháztól, nem önszántukból, azokból még sem lett hír

– zárta le a témát.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik