Szórakozás

Zacher Gábor elárulta, kipróbált-e valaha bármilyen kábítószert

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Azt mondja, sajnos ma már jóval könnyebb ilyen szerekhez jutni, mint amikor ő volt fiatal.

A YouTube-on futó Mutasd Magad! című műsor vendége volt Zacher Gábor, ahol Ágai Kis András a szakembernek szegezte a kérdést, eddigi 64 éve alatt kipróbált-e bármilyen tudatmódosító szert az alkoholon kívül. Zacher állítja, soha nem próbált semmit.

64 éves vagyok: amikor leérettségiztem 1978-ban, és szerettem volna elszívni egy marihuánás cigarettát, akkor hová indultam volna? Halvány lila gőzöm nincs. Ma: itt végzünk, egy sms elég, a Bakáts téren megáll a lesötétített üvegű autó, ablak le, pénz be, pakett ki, ablak fel, kocsi el – tökre más volt a világ.

Zacher azt mondja, hajlandóság sem volt benne soha, hogy éljen ilyen szerekkel.

„Tök érdekes, hogy mikor volt a sérvműtétem tizenévvel ezelőtt, akkor fentanylt kaptam, és kurva jó volt. Nagyon. Az ember rájön arra, ez tényleg tök jó, viszont ez a veszélye: el kell ásni nagyon mélyre. Egy sürgősségi osztályon olyan bonyolult hozzájutni fentanylhoz? Nem. A beteg nem károsodik, a maradék meg biztos jó lehet… ott van bennem, hogy baromi jó élmény volt, de belecsúszhat az ember a függőségbe. Nem vonzott. Szeretem azt csinálni, amit szeretnék: a pszichoaktív szerekre azt szoktam mondani, tök mindegy, hogy alkohol vagy kábítószer. Ezek egy dolgot csinálnak: megváltoztatnak. Úgy, hogy a változás folyamatába nem tudsz beleszólni. És akkor már nem azt csinálok, amit én szeretnék.”

Továbbá megemlíti, hogy a rendszerváltozás idején lett volna lehetősége ilyesmire, de harmincas éveiben sem vágyott tiltott szerekre.

Az interjú első részében egészen más témákról is beszélt:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik