Szórakozás

Még olvasni is iszonyú azt a napirendet, amit Maisie Williams követett, hogy 12 kilót fogyjon Catherine Dior szerepéért

Geoffroy Van der Hasselt / AFP
Geoffroy Van der Hasselt / AFP
Külön orvosi csapat felügyelte a folyamatot, ám az komolyan megviselte a színésznő testét.

Kevesebb, mint egy hét múlva debütál majd a The New Look című amerikai életrajzi drámasorozat, melyben Maisie Williams is játszik. A Christian Dior húgát, Catherine-t alakító színésznő nemrég a Harper’s Bazaarnak adott interjút, melyben egyebek között arról is beszélt, hogy a szerep kedvéért 12 kilót kellett fogynia, hogy valósághűen formázhassa meg a divattervező testvérét, aki a II. világháború végén, a koncentrációs táborok okozta szenvedéstől meggyötörve érkezik vissza Párizsba.

Bár külön orvosi csapat felügyelte a fogyását, igencsak megviselte a folyamat.

Nagyon keveset ettem, állandóan meditáltam, gyertyákat és tömjént égettem a lakásomban

– emlékezett vissza Williams, aki mint mondja, a súlyvesztése nagy részét izzadással érte el a forgatások kezdete előtt – ahogyan például a bokszolók vagy a zsokék is teszik egy küzdelem vagy verseny napját megelőzően.

Hajnali négykor kellett kelnem, hogy elkezdjek izzadni. Előző este, úgy 7-8 óra körül ehettem valami sósat és dehidratálót, egy kis füstölt lazacot és egy kis pohár bort. Vettem egy nagyon forró fürdőt, sok-sok sóval. Aztán úgymond lebegve lefeküdtem, aludtam talán három órát, majd felébredtem és ettem egy marék diót. Ekkor már nem tudtam volna átaludni az éjszakát. Folyton felébredtem, és úgy éreztem magam, mint egy golyó egy üvegben, ami zörög.

Mint mondta, ezeken a nyugtalan éjszakákon gyakran hangoskönyvet hallgatott, méghozzá a Miss Diort.

A színésznő az interjúban arról is beszélt, hogy az említett időszakban Catherine Diorhoz kötődő rémálmok kezdték el gyötörni éjszakánként.

Sokszor éreztem azt, hogy nem tudok megmozdulni, mintha alvási paralízisem lett volna. Álmodtam arról, hogy csapdába estem és megtámadtak, szörnyű látomásokat láttám egyenruhás férfiakról

– magyarázta.

Williams hozzátette, bár a forgatás minden egyes napja arra emlékeztette, hogy egy olyan történetet mutatnak be, ami az emberek egymás ellen elkövetett borzalmas tetteiről szól, igyekezett szem előtt tartani, hogy a sorozatnak van pozitív oldala is van.

A varázslatról, a reményről és a szeretetről is szól. Végső soron egy olyan műsort akartunk készíteni, ami felemelő

– mondta a magazinnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik