Szórakozás

Caramel: A különböző szórakoztató műsorokban szinte hozni kell a kötelező roma klisét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A feleségével tudatosan maradnak távol a realityműsorok világától.

Molnár Ferenc Caramel nemrég a Glamour magazin Romaként című podcastműsorának vendége volt, ahol egyebek mellett arról is szót ejtett, milyen szempontok szerint válogatja meg a tévés felkéréseit – szúrta ki a story.hu.

Általában elkezdem kényelmetlenül érezni magam, ha semmiről hahotázunk másfél órán keresztül, és úgy csinálunk, mintha történne valami. Az olyan helyzetekben is kényelmetlenül érzem magam, ha azt próbálják elhitetni velem, hogy az én életem érdekes, az én magánéletem érdekel valakit. Ez egy bevett módszer a televíziózásban: elhitetik veled, hogy te nem csak egy szereplő vagy egy évadban, hanem te egy nagyon érdekes ember vagy, és neked minden egyes mondatod egy aranyköpés. Én ennek soha nem dőltem be

– jelentette ki a zenész, aki saját bevallása szerint azt sem tartja feltétlenül pozitívnak, hogy a mai showműsorokban látható romák „szinte kivétel nélkül ugyanolyanok”.

A különböző szórakoztató műsorokban szinte hozni kell a kötelező roma klisét. Azaz én a romatársadalom egy rétege számára nem lehetek igazi cigány a kicsit szofisztikáltabb zeném miatt. A többségi társadalom egy részének szemében nem lehetek igazi magyar. És a média legnagyobb részében sem lehetek jó szereplő, mert nem vagyok jó cigány a tévében. Ha beül egy talkshowba öt ember, akik közül egy roma, néha azt érzem, hogy kötelező neki ezt a sztereotip roma szerepet hozni. Nem gondolom, hogy ez nagyon kártékony vagy rossz irányba vinné a társadalmat, csak szívesen látnék egy másfajta roma karaktert is a képernyőn

– tette hozzá.

Több mint egy évvel ezelőtt egyébként az énekes felesége, Szilágyi Sylvi is beszélt már arról, hogy szinte az összes páros realitybe hívták már őket a férjével, ezeket a felkéréseket viszont mindig tudatosan elutasították.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik