Szórakozás

Selma Blair a betegségéről: Folyamatosan fájdalmaim vannak, de nem panaszkodom

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Legszívesebben csak aludna vagy a lova nyergében ülne.

Selma Blair a minap az ágyában ülve, infúzióra kötve szólt a követőihez egy videóban. Mint mondta, az egészségi állapotát illetően szeretett volna pár újdonságot megosztani.

Folyamatosan fájdalmaim vannak. Ezt csak azoknak mondom, akik ugyanígy vannak ezzel. Én megértem. És mindannyiunknak, akik egyszerűen csak öregszenek, és fájdalmaik vannak. Nyújtanotok kell. Nekem ez nehézkes az Ehlers–Danlos szindrómám miatt – ami olyasmi, amivel többen küzdenek ma, mint hittem

– kezdte bejelentkezésében.

Mi az Ehlers-Danlos szindróma?

Az Ehlers-Danlos szindróma a kötőszöveti betegségek csoportjába tartozó, ritka, örökletes genetikai betegség. A szervezetben található kötőszövetek egyik legfontosabb építőeleme, a kollagén Ehlers-Danlos szindróma esetén rendellenes módon keletkezik, így funkcióját betölteni nem tudja, rendkívül rugalmas ízületekhez, nyúlékony bőrhöz és károsodott szerkezetű erekhez vezethet. Az EDS-ben szenvedő beteg ízületei, bőre és erei így fokozottan sérülékenyek – írja az egészségvonal.

A színésznő hozzátette, hogy a fentebb említett kondíciója miatt gyakorlatilag tilos nyújtania, hogy ne okozzon magának sérülést, emiatt viszont nagyon merevvé váltak a végtagjai. Ami a szklerózis-multiplexszel vívott harcát illeti, Blair azt mondja, a betegsége jelenleg „rendben van”. Továbbra is remisszióban van, azaz a tünetei részlegesen, vagy akár teljesen megszűntek, hamarosan viszont lesz majd egy MRI- és vérvizsgálata is.

Mint mondja, próbál pozitív maradni, de nagyon fáradtnak érzi magát, és nincs is túl sok mindenhez kedve.

Jól vagyok. Fáradtan. Amikor az emberek azt kérdik, mit akarok csinálni az életemmel, még mindig elszomorít, hogy csak aludni, aztán felpattanni a lovamra, és jobban lenni. (…) Nem panaszkodom. De nem tudom, lesz-e még valaha olyan a koordinációm, az egyensúlyom vagy az állóképességem, amilyet szeretnék. Még mindig szerencsés vagyok. Még mindig hálás. Még mindig rendben vagyok. De ez még mindig baj

– tette hozzá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés


A szklerózis multiplexszel vívott küzdelméről Blair dokumentumfilmet is forgatott, ami a múlt évben jelent meg. Az erről kritikánkat alább lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Ha egy hollywoodi híresség kell hozzá, hogy testközelből lássuk a szklerózis multiplexet, ám legyen
Selma Blair 2018-ban tudta meg, hogy rejtélyes tüneteit a szklerózis multiplex okozza. A betegséggel való küzdelmébe megrendítően intim, csodálatos dokumentumfilm enged betekintést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik