Szórakozás

Sánta László és Széphalmi Juliska kisfiának gyerekpszichológus segített feldolgozni szülei válását

RTL és TV2
RTL és TV2
Volt, hogy Lacika magát hibáztatta a szakításért.

Sánta László és Széphalmi Juliska 2020-ban döntöttek a válás mellett. Közös gyereküket, a lassan nyolcéves Lacit azóta is közösen nevelik, a kisfiú egyik héten az édesapjával, a másikon az édesanyjával van. A Madách Színház színésze nemrég arról beszélt, nem szeretne hétvégi apuka lenni. Ez volt a téma a szerdai Mokkában is, ahol Sánta elmondta, mennyire viselte meg a fiát a szülők válása.

Mi azt próbáltuk megcsinálni, hogy mindenki ugyanolyan súllyal megmaradjon Lacika életében. Nem beszélünk a másikról csúnyán, igyekszünk megtartani egy olyan képet a gyerek fejében, hogy: »számíthatsz ránk, nem miattad van, ez nem azért van, mert te rossz kisfiú vagy«

– mondta el a színész, majd így folytatta:

Nem vagyok gyerekpszichológus, de azt gondolom, hogy gyerekként az első dolog, ami megfordul a fejedben, hogy ez miattam van. Mert rossz vagyok, mert valamit rosszul csináltam, ezért veszekednek. Nem minden gyerek ilyen, de a Lacika fejében voltak pillanatok, amikor megfordult. Volt olyan, amikor azért zokogott, hogy ő nagyon sajnálja azt, hogy elváltunk, mert hogy ő tudja, hogy nem ő a legjobb gyerek. Ilyenkor kétségbe vagy esve, hogy hogyan magyarázd el egy 6-7-8 éves gyereknek, hogy közel sem erről van szó.

Sánta László elmondta, a válás után külső segítséget is kértek, Lacika gyerekpszichológushoz és különféle fejlesztő pedagógusokhoz is járt. „Úgy gondolom, hogy ezen a részén bőségesen túl vagyunk” – mondta el a színész a reggeli műsorban.

Kapcsolódó
Sánta Laci: Képtelen vagyok rá, hogy hétvégi apuka legyek
Egyik héten a volt feleségénél, a másikon pedig nála lakik a közös fiuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik