Szórakozás

Pataky Attila: Büszke vagyok arra, hogy itthon olyan politikusaink vannak, akik képviselik a békét, a józanságot

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Úgy véli, „ebben a sötét, őrült világban szinte egyedül mi, magyarok tartjuk a fáklyát”.

Ötven évvel ezelőtt alakult meg az Edda – az évforduló alkalmából Pataky Attila nemrég a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a zenekar történetéről, illetve arról is beszélt, hogyan éli meg a zenész létet fél évszázad után. Mint mondta, minden erejével azon van, hogy a nemzetet szolgálja mindazzal, amit a Jóisten neki adott, mindemellett pedig büszke arra, hogy sose adta fel a pályáját.

Ma is pörgök, teszem a dolgom annak ellenére is, hogy minden siker és csillogás ellenére elképesztő monotónia van ebben a hivatásban is. De bárhol is álljak színpadra, mindenütt igyekszem belecsempészni a hitvallásomat, a magyarságtudatomat, a Kárpát-medence imádatomat és az életszeretetemet

– magyarázta a lapnak az énekes, aki saját bevallása szerint minden percért hálás, édesanyja ugyanis megtanította arra, hogy bár szükségesek a nagy tervek, minden nap minden boldogságmorzsáért le kell hajolni.

Hiszen ki garantálja, hogy mit hoz a holnap? Bárki pillanatokat alatt eltűnhet, de addig amíg itt vagyunk, legyünk boldogok, örüljünk egymásnak.

Ami a manapság zajló eseményeket illeti, Pataky azt mondja, úgy látja, „mi, magyarok ebben a sötét, őrült világban szinte egyedül tartjuk a fáklyát, mint annyiszor a történelem során”.

Hangsúlyozta, százszorosan büszke arra, hogy magyarként teheti a dolgát, és ott lehet az elöljárók között.

Óriási tévedés ugyanis, ha valaki azt hiszi, hogy a dolgok maguktól megjavulnak. Nem fognak, nekünk kell változtatni rajtuk. Büszke vagyok arra, hogy itthon olyan politikusaink vannak, akik képviselik a békét, a józanságot. Akik nyugalmat, emberséges, élhető nemzetet akarnak építeni. Amíg ez a cél, addig én mindig ott leszek a harcosok első sorában. Ne legyenek illúzióink, mi egyedül csak kis pontok vagyunk, de akik fel merik vállalni az értékeiket, és képesek értük harcolni, azok számára a győzelem sem fog elmaradni. Együtt minden sikerülhet. Mindig a fény győz. A gyilkos mindig veszít!

A téma kapcsán az énekes hozzátette, szerinte a magyaroknak az a legfontosabb feladata, hogy elhozzák a Kárpát-medencébe a szeretetet és a szabadságot – ahogyan ő is teszi a maga módján a dalaival és a zenekarával.

A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik