Szórakozás

19 évesen, egy TikTok-videónak köszönhetően találtak egymásra a csecsemőként elválasztott ikrek

A georgiai ikerlányok azóta az édesanyjukkal is találkoztak, akinek a szülés után azt hazudták a kórházban, hogy a gyermekei meghaltak.

19 évvel a születésük után, egy TikTok-videó miatt találtak egymásra egy Georgiában élő ikerpár tagjai, akiket a születésükkor illegálisan választottak el egymástól – számolt be a LADbible.

Amy Khvitia egyébként még 12 éves korában fogott gyanút, hogy lehet egy ikertestvére, amikor a keresztanyjánál vendégeskedve egy tehetségkutatóban meglátott egy lányát, aki megszólalásig hasonlított rá. Az anyja ekkor úgy próbálta elhessegetni a kellemetlen kérdést, hogy azt mondta neki: „mindenkinek van egy hasonmása”.

De nemcsak ő látta a hasonlóságot, hanem az ismerőseik is, akik azzal hívogatták őket, hogy „Miért használ más nevet a tévében táncoló Amy?”

Az igazságra azonban csak hét évvel később derült fény, amikor Amy megosztott egy videót az új szemöldökpiercingjéről a TikTokon, ami az ikertestvéréhez, Ano Sartaniához is eljutott, aki a felvétel megtekintése után úgy döntött, megkeresi őt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amy (@_amykhvitia) által megosztott bejegyzés

A két testvér végül a közösségi média segítségével talált egymásra, és az online megismerkedésük után hamar kiderült, hogy nemcsak külsőleg, hanem a személyiségükben is hasonlítanak egymásra.

Egy héttel későbbre meg is beszéltek egy személyes találkozót, amire az egyik tbiliszi metróállomás mozgólépcsőjénél kerítettek sort.

„Olyan volt, mintha tükörbe néztem volna, pontosan ugyanaz az arc, pontosan ugyanaz a hang. Én vagyok ő, ő pedig én” – mesélte Amy. Ano pedig azzal folytatta, hogy

Nem szeretem az öleléseket, de őt megöleltem.

Miután mindketten szembesítették a családjaikat a dologgal, az is kiderült, hogy egy olyan kórházban születtek, amit azóta lebontottak, és csupán néhány hét eltéréssel fogadták őket örökbe illegálisan még 2002-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eurovizyon (@eurovizyon.co.uk) által megosztott bejegyzés

Ano azt mondta, hogy az ikertestvére megtalálása után „dühös és mérges volt a családjára”, míg Amy azt, hogy úgy érzi, az egész addigi élete egy hazugság volt.

Az ikreket örökbefogadó két család azt állítja: ők nem tudták, hogy a lányoknak van ikertestvérük, ahogy azt sem, hogy a babavásárlás illegális. A történetet feldolgozó BBC-nek pedig nem voltak hajlandóak elárulni, hogy mennyi pénzt fizettek értük.

A lányok később egy hasonló esetek felkutatására létrehozott Facebook-csoporton keresztül a szülőanyjukkal, Azával is kapcsolatba kerültek. Aki azt mesélte nekik, hogy amikor a szülés után felébredt a kómából, akkor a kórházban azt mondták neki, hogy az ikerlányai meghaltak.

A csoportot létrehozó újságírónő, Tamuna Museridze – aki maga is csak felnőttként tudta meg, hogy örökbefogadták – azt állítja, hogy az egykori szovjet tagköztársaság „babafeketepiacának” résztvevői rengeteg babát lophattak el.

Akár 100 ezer csecsemőt is ellophattak. Ez az egész rendszerszintű volt.

A grúz kormány 2005-ben módosította az örökbefogadásra vonatkozó jogszabályait, majd 2006-ban az illegális örökbefogadások megnehezítésére tovább szigorítottak a szabályokon.  A BBC az ország belügyminisztériumát is megkereste, de azt a választ kapták, hogy adatvédelmi okokból nem árulhatnak el semmilyen részletet az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik