Szórakozás

Egész éjjel hiába keresték a nőt, akit a sífelvonón felejtett egy pályamunkás

Kyryl Gorlov / Getty Images
Kyryl Gorlov / Getty Images
Élete első síelésének első éjszakáját egy sífelvonó gondolájában töltötte egy nő Kaliforniában. Telefon nem volt nála, a kiabálását pedig senki sem hallotta.

Nem indult túl jól a síelés Monica Laso számára, aki tizenöt órát töltött egy sífelvonó gondolájában a Kaliforniai South Lake Tahoe-ban – írja egy helyi hírportál.

A nő a barátai társaságában január 25-én, csütörtökön érkezett a Heavenly síközpontba, de az első nap végére annyira elfáradt, hogy úgy döntött, ha nem muszáj, az utolsó csúszást már nem vállalja be.

Odament a síközpont egyik dolgozójához és megkérdezte, lemehet-e a felvonóval a pálya aljára, majd miután igenlő választ kapott, beszállt az egyik gondolába. Ez délután öt óra előtt két perccel történt, a felvonó pedig pontban ötkor leállt.

Lasonál nem volt telefon, ezért addig ordítozott, amíg csak volt hangja, de hiába, senki sem hallotta meg. A barátai közben jelentették a nő eltűnését az El Dorado megyei sheriff hivatalában.

Monica Lasot csak tizenöt órával az eltűnése után találták meg, amikor újra beindították a felvonót. A nő a körülményekhez lépest jól volt, de a helyszínen ellátták a mentőcsapatok. Kim Geroge a helyi mentő és tűzoltóparancsnokság szóvivője azt mondta, húsz éve nem történt hasonló eset.

A Heavenly síközpont vizsgálatot indított az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik