Szórakozás

Nagy Ervin: Navracsics Tibor olyan nívójú ember, aki nem tartozik a magyar politikai populizmus lábszagú szeletébe, amelyik örömmel lő rám

Marjai János
Marjai János
Úgy hiszi, hiányzik a magyar politikából, közéletből, hogy értelmes párbeszédet lehessen folytatni.

Az enbudapestem.hu oldalon jelent meg egy interjú Nagy Ervinnel. A színész – akit legutóbb a Sztárbox című műsorban láthattunk a kereskedelmi adón – ismét beszélt közéleti szerepvállalásainak fontosságáról.

Szerintem én nem egy levitézlett bonviván vagyok, aki négyévente áll ki alibi ügyek mellett annak reményében, hogy attól majd talán leesik egy vidéki színházacska, hanem azt hiszem, hogy a pályáját aktívan és tisztességgel szolgáló ember, akit nem a fortélyos félelem igazgat, amikor kinyitja a száját.

A színész úgy vélekedik, neki nincs jobboldal-fóbiája, európai szociáldemokrata gondolkodású embernek vallja magát.

„Igenis nyitottnak kell lenni arra, hogy megpróbáljuk megérteni azoknak az álláspontját is, akikkel egyébként különböző véleményen vagyunk. Ebből a ligából például Navracsics Tibort ki tudnám emelni, akivel példának okért nemrég egy színpadon álltam, és közösen nyitottunk meg egy kulturális teret Szigligeten. Ő olyan nívójú ember, aki láthatóan nem tartozik a magyar politikai populizmus azon lábszagú szeletébe, amelyik örömmel lő rám, vagy bárki másra, hanem egy emeltebb, értelmiségi szinthez tartozik, akivel le lehet ülni beszélgetni, kávézni. Én pedig erre mindig nyitott vagyok, szerintem ez az, ami rettenetesen hiányzik a magyar politikából és közéletből.”

Nagy Ervin azt is hozzáteszi, mikor közéleti ügyekben szólal fel, kap némi gyűlöletcunamit, de nem bánja. trollok nem foglalkoztatják.

Néha kérdezik, hogy nem akarom-e letiltani a trollokat az oldalról, de nekem eszemben sincs, hadd dolgozzanak. Csak keményen fiúk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik