Szórakozás

Caramel a popszakmáról: Százszor inkább Azahriah vagy DESH, mint bárki más, mert ők legalább szólnak valamiről

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az énekes megosztotta véleményét az új zenei generációról.

A napokban jelent meg a ROMAKÉNT. podcast legújabb része, ahol Molnár Ferenc Caramel volt a vendég. Az énekes egyebek mellett az új zenei generációról és a popszakma egészéről elmondta a véleményét. Caramel úgy gondolja, pozitív változások mennek végbe jelenleg a magyar zeneiparban. Név szerint Azahriah-t és DESH-t hozta fel jó példának, akiknek a hallgatósága is sokkal elfogadóbb emberekből áll szerinte. A rosszindulatú kommentelőkről ezt mondta:

Általában az idősebb korosztálytól jön, az ötven-, hatvanplusznál van ez a nagyon habzószájú cigányozás, ami a fiataloknál már tényleg ciki. Nagyon jó, hogy – nem tudom máshogy mondani – nem buziznak, nem zsidóznak, nem cigányoznak, nem írják, hogy »hú, de dagadt lettél, Caramel« vagy »hogy áll már a füled, Azahriah«. Egyszerűen annyira ösztönösen érzik már a határokat. Nem beszélnek mások szexuális irányultságáról, a vallási hovatartozásával nem poénkodnak, nem cikizik a súlyát, hogy milyen kövér vagy milyen sovány, hogy áll a szeme, milyen a haja… Nem ezekről beszélnek, és ezt felemelő látni.

Caramel azt mondta, „herótja van” attól, mikor valaki próbálja megfejteni, miben rejlik a fiatal előadók, például Azahriah sikere. „Annyira lúzerség ezt fejtegetni, hogy miért működik, meg hogy mi a recept. »Tanuljuk meg a receptet! A TikTok? Vagy hogy oda mer szólni politikai témákban? A trap meg az autotune?« Annyira ciki, hogy fejtegetnek egy dolgot, amit ennyire nem éreznek. Ezt nem lehet megfejteni, mert egyedi és megismételhetetlen!” – mondta a műsorban a zenész, aki szerint Azahriah olyan dolgokat fogalmaz meg a dalaiban, amit a generációja érez. Ő nem érzi magát az énekes célközönségének, távol is áll tőle az általa képviselt stílus, ettől függetlenül nagyra tartja a hozzá hasonló előadók tevékenységét.

Százszor inkább Azahriah vagy DESH, mint… most nem akarok neveket mondani. Inkább őket lássam a csúcson, mint bárki mást, mert ők legalább szólnak valamiről, és egy olyan dolgot fogalmaznak meg, amit nagyon sok ember érez. Nem is akarom ezt így fejtegetni, működik, és kész! Én azt látom, hogy az egész popszakma annyira kivan, annyira nem tudnak ezzel a helyzettel mit kezdeni… Ez valahol szomorú is, de valahol azért egy kicsit vicces látni, hogy mennyire értetlenül állnak az egész előtt, belezakkannak kábé

– fogalmazott Caramel, hozzátéve: a dolog szépsége, hogy „ezeket a gyerekeket nem gyártották”, saját jogon váltak népszerűvé az interneten.

Lehet azt mondani, hogy self-made menek, de szerintem annál többek. Organikusan kinőttek. Vannak, és kész!

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik