Szórakozás

Napi két étkezés, délutáni szieszta, külföldi utazások – Fodor Zsóka elárulta, mi tartja őt fiatalon

Sárosi Zoltán / RTL
Sárosi Zoltán / RTL
Amíg az egészsége és az anyagi helyzete engedi, nem akar otthon ülni.

81 éves kora ellenére Fodor Zsóka folyamatos mozgásban van – derül ki a színésznő Meglepetésnek adott nyilatkozatából. Az év nagy részét Pécsett tölti, és csak havonta pár napot van Budapesten, de egyik helyen sincs saját ingatlanja.

Mindkét városban bérelt lakásban élek. Ez számomra praktikus. Az autómat is eladtam, így nincs fenntartási költség. Az intercityvel olcsón felutazom, amikor a fővárosban játszom. A vonat számomra kényelmes. Amíg felérek Budapestre, hasznosan töltöm az időt, színes magazinokat olvasok, vagy szerepet tanulok

– árulta el a Barátok közt korábbi és …a szomszéd tehene mostani szereplője, aki a napi tévésorozaton kívül jelenleg négy színdarabban is látható.

„A munka tart engem életben. Boldog vagyok, amikor bemegyek a színpadra, és felrobban a nézőtér” – mondta a 81 éves művésznő. Állítása szerint sokat köszönhet a jó genetikának, de oda is figyel magára.

Édesanyám százéves koráig élt. Én is megelégszem majd annyival! 173 cm magas vagyok és 80 kiló. Évek óta tartom a súlyomat. A vacsorát gyakran kihagyom, két étkezéssel elvagyok egész nap. Sokat sétálok, gyalogolok a városban. De ebéd után mindig lefekszem egy kis sziesztára, így tudok még este tíz órakor is színpadon lenni. (…) Figyelek magamra, rendszeresen járok szűrővizsgálatokra. Az orvos barátnőm azt mondta, a cukrom picit magas, de nem vészes, nem kell aggódnom. Hívő ember vagyok. Az idei évre is csak jó egészséget kértem Istentől, a többit majd én elintézem.

Az ünnepeket nem szereti Magyarországon tölteni, mert ilyenkor eszébe jut, hogy öregszik, és megint elmúlt egy esztendő. „A születésnapomon, karácsonykor és szilveszterkor igyekszem külföldre utazni. Most szilveszterkor egy másik barátnőmmel Szicíliában voltunk. És már tervezem az idei szlovéniai nyaralást is. Nyitott vagyok a világra, az idegen kultúrákra. Amíg az egészségem és az anyagi helyzetem engedi, nem akarok otthon ülni” – fogalmazott Fodor Zsóka, akinek ötven év után sikerült leszoknia a dohányzásról is.

Bár reméli, hogy az élete vége még odébb van, a biztonság kedvéért már a végrendeletét is megírta.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik