Szórakozás

Kimutatták, hogy havonta mennyit kell maszturbálnia egy férfinak a prosztatarák elkerülése érdekében

Évről évre egyre népszerűbb a Száraz November mintájára kétrejött  No Nut November, aminek a lényege, hogy a férfiak arra vállalkoznak, hogy önmegtartóztatást gyakorolnak, és egy hónapon át nem szexelnek és nem maszturbálnak. Sokak számára valóban kihívást és önismereti gyakorlatot jelentenek a No Nut Novemberhez hasonló kezdeményezések, mások ugyanakkor azért csak felteszik a kérdést, hogy jó ötlet-e ez.

Ha nem is ezzel a céllal, de készített egy kutatást IFLScience, ami azt a kérdést boncolgatta, hogy egy egészséges felnőtt férfinak havonta hány alkalommal kell maszturbálnia, hogy azzal már csökkentse a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

A European Urology című szaklapban közzétett kutatás szerint (amit az Indy100 szemlézett), a varázsszám a 21. A szakértők szerint ha valaki havonta legalább ennyiszer önkielégít, akár harmadával is csökkenteti a daganatos betegség kialakulásának esélyét. Az értékeléskor továbbá egy olyan megfogalmazást is tettek, miszerint a maszturbálás a futáshoz és az egészséges táplálkozáshoz hasonló „egészségügyi lökést” adhat az embernek.

A felmérésben összesen 31 925 férfi vett részt, életüket 18 hónapon keresztül követték nyomon. Nekik köszönhetően kiderült az is, hogy a rendszeres maszturbálás eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, továbbá a stressz csökkentésének is egy jó módja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik