Szórakozás

„Szemlesütve nem lehet dekoltázst villantani” – Jakupcsek Gabriellának kényelmetlen a „szexiskedés”

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
Felidézte, mikor a köztévénél arra kérték, inkább nadrágban vezessen műsort, mert a miniszoknyás lábai elvonják a nézők figyelmét a témáról.

Jakupcsek Gabriella volt Lilu legutóbbi vendége a Makeup/Down című műsorban, ahol a műsorvezető elmondta: a hétköznapokban alig sminkel, mivel tudja, hogy úgysem tudná úgy kifesteni magát, ahogyan profi sminkesek tették harminc éven keresztül, amikor még napi tévéműsort vezetett. Ebben szereti rábízni magát a szakemberekre, a ruhákat illetően azonban már keményebbnek tartja magát.

Annyiszor erőszakoskodtak velem és annyiszor próbáltak rajtam erőt demonstrálni, és ebben én nagyon élharcos vagyok. Nagyon sok konfliktusom volt ebből

– árulta el az öltöztetésével kapcsolatban, hozzátéve: ilyen szempontból lehet őt problémás tévésnek nevezni, de azokkal a stylistokkal, akikkel sokáig dolgozott együtt, sosem voltak problémák köztük.

Volt olyan, aki tudomásul vette, hogy valakinek van egy erős személyisége, karaktere, mi több, szeret is öltözni, és talán még jobb cuccaim is vannak, mint amiket odahoznak. Ez egy egoharc volt, és rosszul ülnek a lovon. Bocsánat, hogy ezt mondom, de neki az a dolga, hogy én káprázatosan nézzek ki és jól érezzem magam a képernyőn. Mert ez a beosztásunk. Amikor egy szerződésbe még mindig beleveszik azt, hogy mégpedig ők mondják meg [mit viseljen a műsorvezető], ott valami alapvetően rosszul van a csatorna felében arról, hogy miért vannak neki képernyősei

– fejtette ki véleményét Jakupcsek, aki saját bevallása szerint mindig jelezte, ha valami, amit rá akarnak adni, nem tetszik neki.

Kiemelte, hogy számára mindig sokkal fontosabb volt a tartalom, mint a kinézet, de közben a tévézés lényeges elemének tartja a vizualitást és a látványt is. Emellett benne is van hiúság, de mint mondta, sokkal inkább az bosszantotta, amikor a képernyőn más embernek akarták őt láttatni, mint amilyen valójában.

„Harminc-negyven éves koromban voltak azok a megváltó típusú vezetők, akik úgy gondolták, hogy egy új műsorhoz új arc és új imidzs kell. A díszleten, a fényeken, minden máson, és persze a stíluson is lehet változtatni, de az alap a személyiség.

A baj mindig akkor volt, amikor szemüveget adtak rám, holott még nem voltam szemüveges; amikor push up-melltartót kellett hordanom, miközben ennyi mellem sem volt, mint most; amikor rendszeresen szigorú zakókba és topokba öltöztettek, miközben én egy sokkal vagányabb csaj vagyok; amikor a 38 centis topánkánkba kellett belebújnom, mert nagyon szép a lábam, és úgy gondolták, akinek ilyen szép lába van, azt mindig ki is kell tenni. Pedig én mondtam, hogy ez egy adottság, ha kitesszük, ha nem tesszük ki. De hogy arról szóljon egy egész adás, hogy az én lábam Mohácsnál kezdődik és Gyékényesnél ér véget, az tökre elviszi a műsort.

Volt olyan a köztévében, hogy nadrágot adtak rám, mert elvitte a lábam a fókuszt. Irodalmi műsort vezettem. Behívattak, és azt kérték, hogy nadrágkosztümben vezessem, és ne szoknyában, mert úgy érzik, hogy a novellákról a figyelmet elviszi az, hogy ott ül egy fiatal lány miniszoknyában. Rá öt évvel a TV2-n hosszan gondolkoztak azon, hogy hogyan nézzek ki okosabbnak. Mert ha a Vágó Istvánon szemüveg van, akkor egy kvízműsorvezetőnek szemüveg kell” – fogalmazott a műsorvezető.

Jakupcsek további példákat is hozott arra, mit nem szeretett viselni kamerák előtt. Ilyenek voltak a fodros, csipkés ruhák, valamint azok, amiknek nagy a kivágása. Mint mondja, ő ennél szemérmesebb ember, számára a „szexiskedés” kényelmetlen, ezért nem is tudna például showműsort vezetni.

Ahhoz neked tudnod kell, hogy én vagyok itt a legszebb. Én ezt soha nem éreztem. És ha ezt nem érzed, akkor nem szabad ezt a szerepet felvenni. Ebbe nagyon sokan belebuktak már. Persze, ezt az ember utólag tanulja meg. Nyilván nem vagyok olyan okos, hogy ezt akkor tudtam volna, csak lázadtam

– mondta, majd arról is beszélt, hogy sosem vezetett tehetségkutató műsort, és jelenleg sem vágyik ilyen feladtara. Véleménye szerint gondok lennének vele, mert „most ki kell pakolni, most nagyon ki kell rakni”.

Ha én most lennék harmincas, akkor alá kell írni, hogy a tested egy látvány-árucikk. Én ebbe nem mennék bele, mert nem tudom viselni. Szemlesütve nem lehet dekoltázst villantani, ahhoz kacérnak kell lenni. Én kacér vagyok, de csak privátban, nem a képernyőn.

A teljes beszélgetést a YouTube-on lehet megnézni.

Jakupcsek Gabriella nemrég azt nyilatkozta, mai fejével már nem a média világában helyezkedne el:

Kapcsolódó
Jakupcsek Gabriella: Én ma nem biztos, hogy ezt a pályát választanám
Szerinte ma a médiában kevés a tartalom és túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a külsőségeknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik