Szórakozás

Esszét írt a 72 éves színésznő arról, hogy soha nem volt olyan jó a szexuális élete, mint most

Presley Ann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Presley Ann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jane Seymour szerint nem kell leállni a szexszel hatvanéves kor felett sem.

Jane Seymour angol színésznő, egykori Bond-lány (az 1973-as Élni és halni hagyniban volt Roger Moore partnere) a Cosmopolitanben megjelent esszéjében őszintén beszélt szexuális életéről. A 72 éves, négyszeresen elvált művésznő jelenlegi párja a szintén hetvenes éveiben járó John Zambetti zenész.

A szex most csodálatosabb és szenvedélyesebb, mint bármi, amire emlékszem korábbról, mert bizalomra, szeretetre és tapasztalatra épül. Mostanra már kiismertem magam és a testem, és Johnnak is megvannak a saját tapasztalatai az életben – ez merőben más, mint mikor fiatal vagy. Gondolom, a fiatalabb generációk képviselői először szexelnek, aztán mondják csak, hogy »Ó, egyébként, helló. Hogy vagy?«

– fogalmazott írásában Seymour, majd úgy folytatta:

Minél idősebb leszek, annál inkább az érzelmi intimitásra épül a szex, arra, hogy megosztjuk valakivel az élet hullámvölgyeit – az érzéseinket, az örömeinket, a szomorúságunkat, a kölcsönös szenvedélyeinket és a vágyainkat.

Az esszében a szerző bővebben is kifejtette, mit gondol az intimitásról az élet későbbi szakaszában, kiemelve, hogy sokan ilyenkor jönnek rá, hogy az „öncélú is lehet”.

„Beszélgettem barátaimmal, akik megözvegyültek, és az orvosuk azt mondta nekik: »Most jött el az ideje, hogy megtanulj intim viszonyba kerülni önmagaddal«. Persze, a szeretetteljes érintés attól is függ, hogy fizikailag mire vagy képes az idő előrehaladtával, de ez biztosan nem olyasmi, amiről csak azért lemondasz, mert elértél egy bizonyos kort.”

A szexuális életednek nem kell véget érnie 60 évesen. A nap végén mindenki vágyik valamire, amitől vérrel telik meg az a bizonyos terület. Ha ezt sikerül felismerni, nos, akkor nagy gond nem lehet. (És plusz pont, hogy úgysem fogsz teherbe esni, nem?)

– olvasható Jane Seymour cikkében, amit a People szemlézett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik