Szórakozás

Videón, ahogy az esküvőjén letartóztatják a vőlegényt

Ha pár percet várnak a hatóságok, a letartóztatásra már nem került volna sor.

Ausztriában szombaton a 40 éves Gundula B. és a 27 éves, kurd származású Hamza U. a vösendorfi kastélyban éppen mondta volna ki a boldogító igent, mikor megérkeztek a rendőrök és letartóztatták a férfit.

Négy nappal később kitoloncolták Törökországba.

Mint kiderült, a 2022 óta Ausztriában férfi az esküvő előtt tíz nappal kapta kézhez a menedékkérelme elutasítását. Ha ki tudja még mondani az esküvőn az igent a nagybátyján keresztül megismert nőnek, akkor azonnal tartózkodási engedélyt kapott volna.

A 27 éves férfi jól beilleszkedett, feddhetetlen és szinte végig dolgozott

– mondta el róla az ügyvédje, Gregor Klammer a Kronen Zeitungnak. A menyasszony és a vőlegény kollégák voltak, a férfi nagybátyjának a bárjában dolgoztak, másfél éve jöttek össze. A nyár óta tervezték az esküvőt.

A menyasszony az ORF2-nek arról beszélt, éppen elkezdődött a ceremónia, egy barátnője berakta Ed Sheeran Perfect című dalát, mikor az anyakönyvvezető azt mondta, kint felejtett valamit, majd belépett a terembe 10-12 rendőrrel.

A nőt a sokk miatt kórházba kellett szállítani.

A lap úgy tudja, hogy dacára annak, hogy a deportálás előtt a családja vitt neki ruhát, azt nem vehette át a vőlegény, így az öltönyében hagyta el Ausztriát.

A Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BFA) szerint nem volt más lehetőségük, mint letartóztatni a férfit az esküvőjén. Előtte tizenháromszor próbálták meg, de minden kísérlet kudarcot vallott, mert a férfi mindig elbújt. Klammer szerint ez nem igaz, hiszen csak tíz napja utasították vissza Hmza U. menedékkérelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik