Szórakozás

Szabad-e egy vékony nőnek pozitív megjegyzést tennie egy túlsúlyos társára?

A közösségi média minden korábbinál nagyobb hatalmának köszönhetően nagyon erősen tombol a mindennapokban a testszégyenítés, aminek keretében a megidealizált testtel, testrészekkel nem rendelkező személyeket nevetség vagy akár zaklatás tárgyává teszik széles tömegek. Közben ugyanakkor a testpozitív gondolkodás is egyre nagyobb teret nyer világszerte és arra biztat mindenkit, hogy mérettől, alaktól, bőrtónustól, bőrhibáktól függetlenül fogadja el magát, hiszen mindenki más módon gyönyörű. Van, hogy a két jelenség összecsap, amiből akár kellemetlen szituációk is születhetnek, például az, amiről a Daily Mail adott hírt.

A brit bulvár lap egy Plus Size modell, a 24 éves Amber Baldwyn szavait idézte, aki elmondta, mik azok a megjegyzések, amik még a gyűlölködő fröcsögésnél is jobban kihozzák a sodrából. Baldwyn elfogadja magát olyannak, amilyen, megéli a nőiességét, így gyakran pózol szűk ruhákban, bikinikben, crop topokban vagy testhezálló nadrágokban. Mint bármi más, szereti, ha megdicsérik, de elmondása szerint egyes bókokba belefáradt már.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@amberbaldwyn által megosztott bejegyzés

„Imádom az önbizalmad! Én nem tudnám ezt felvenni, ha úgy néznék ki, mint te! Csinos vagy nagylány létedre” – részletezi a lap Baldwyn szavait, aki szerint ezek a megjegyzések a legtöbb esetben nem őszinték és nem a jóindulat fakad belőlük.

Ha kislányoknak nem mondunk ilyet, akkor felnőtteknek se mondjuk

– húzta alá álláspontját, hozzátéve, hogy aki így bókol, annak szerinte nincs rendben az önbizalma és ezt a túlsúlyos nőkkel szemben próbálja kompenzálni.

Nem ő egyébként az egyetlen, aki kikelt a hasonló megjegyzések ellen, különösen az „Imádom az önbizalmad” megfogalmazás sértő sok Plus Size modell szerint, mert szerintük van a megfogalmazásnak egy passzív-agresszív éle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik