Szórakozás

Hetek óta nyers hússal szórják tele egy angliai város utcáit, ötlete sincs senkinek, hogy ki az és miért csinálja

Rejtélyes figura borzolja hetek óta a kedélyeket az angliai Stockport városában. Az ismeretlen tettes (vagy tettesek) egészen bizarr, talán sosem látott módon haragították magukra a lakosságot, és egyelőre nem látszik az esélye annak, hogy véget ér az ámokfutásuk.

Ahogy a BBC írja, a 136 ezer lakosú város Reddish nevű körzetében hetek óta arra panaszkodnak az ottlakók, hogy valaki rendszeresen nyershússal „szemeteli” össze az utcákat. A leggyakrabban vöröshúscafatokba botlanak bele az ártalmatlan járókelők, de arra is volt már példa, hogy egy kupac nyers csirbecomb került elő egy fa alól. Az eseteket többnyire a Manchester Road Park és a Whitehill ipari park környékéről jelentik, de a Heaton Moor vasútállomás közelében is előfordult már húsbűnözés. A stockporti városi tanács rendszeresen intézkedik a hús eltakarításáról, a lakókat ennek ellenére – érthető módon – bosszantja és megbotránkoztatja a jelenség.

„Az emberek aggódnak, nem tudják, hogy méreg van-e benne, és hogy a kutyáknak szánják-e, hogy megbetegedjenek” – boncolgatta a lapnak a közhangulatot Joanna Williams, Reddish körzetének munkáspárti képviselője. Szerine a megélhetési válság kellős közepén mindenki ott spórol, ahol tud,  ezért elképzelhető, hogy néhány vállalkozás nem gondoskodik arról, hogy rendben megsemmisítse például a lejárt élelmiszert, ehelyett kidobják azt az utcára. „Talán nincsenek is tisztában azzal, hogy amit tesznek, az lényegében szemétlerakás, még akkor is, ha a termék biológiailag lebomlónak tekinthető” – elmélkedett a képviselő.

Frankie Singleton, a város tanácsosa biztosított mindenkit, hogy a helyi tanács  a Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékügyi Minisztériummal együtt figyelemmel kíséri a helyzetet, de megnyugtatásul közölte azt is, hogy nem hallott olyan esetről, hogy kutyák vagy más vadon élő állatok megbetegedtek volna a hús megjelenése óta. A helyi rendőrség egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére a témában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik