Szórakozás

Szacsvay László Benedek Miklósról: A fia halála óta már csak fél szívvel élt

Czimbal Gyula / MTI és TV2
Czimbal Gyula / MTI és TV2
„Eddig vitte őt az a fél szív.”

Január 9-én elhunyt a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Benedek Miklós. Halálhíre az egész hazai színházvilágot megrázta, köztük Szacsvay Lászlót is, akit hat évtizedes barátság fűzött Benedekhez, emellett számtalan előadásban játszottak közösen és évekig egy öltözőn is osztoztak.

Bejártuk a fél világot együtt, és nem csak a színház miatt. Emlékszem, sok-sok éve Bécsben drukkoltunk a fiának, Tibornak és a vízilabdacsapatnak, de akkor kikaptunk. Jöttek ki azok az óriási fiúk a vízből, és sírtak. Mi pedig Miklóssal vigasztaltuk őket. A fia halála nagyon megviselte, begubózott, és már csak fél szívvel élt. Eddig vitte őt az a fél szív

mondta el Szacsvay a Blikknek.

Benedek Miklós elsőszülött fia, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2020-ban hunyt el.

Szacsvay László utolsó találkozásukról is beszélt, amikor meglátogatta Benedeket a kórházban. „Vittem neki egy kis paprikás krumplit a kórházba, mert nagyon szerette a főztömet, és gondoltam, ez csak jobb a kórházi kosztnál. Egyébként is sokszor jártunk össze, rengeteget főztem neki. Meg kell még ezt szoknom, de hát hogy is lehet ahhoz hozzászokni, hogy valaki van, aztán egyszer csak nincs” – fogalmazott a színész.

Bodrogi Gyula is elbúcsúzott Benedek Miklóstól.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik