Szórakozás

Egy egér rak rendet minden éjjel a nyugdíjas postás fészerében

BBC
BBC
Szokatlan dolgokra lett figyelmes egy Walesben élő nyugdíjas postás a fészere körül. Apró dolgok tűntek el onnan, ahol hagyta őket és bukkantak fel máshol. Az idős férfi számára különös módon ismerősnek tűnt az egész.

A walesi Rodney Holbrook azt mondja, az első, amit észrevett az volt, hogy ételdarabkák, amiket a madaraknak hagyott kint, a fészerben tárolt cipőkben bukkantak fel. Aztán széthagyott rongyok, csavarok, anyák kerültek szépen egymás mellé a madáreledeles dobozba – írja a BBC.

A 75 éves nyugdíjas postást és lelkes természetfotóst nem hagyta nyugodni a fura jelenség, ezért felszerelt a fészerében egy éjjellátó biztonsági kamerát. Kiderült, egy kisegér rak rendet minden éjjel a fészerben.

Holbrook később kísérletezni kezdett: egyre nagyobb, nehezebb tárgyakat hagyott szét, hogy megnézze, azokat is elpakolja-e az egér. Tapasztalatait így összegzi:

„Szerintem, ha a feleségemet hagynám ott, őt is elpakolná.”

Fura csavar a történetben, hogy Holbrook életében nem az első ilyen eset. Még 2019-ben, amikor Bristolban élt, egy barátja keresete meg azzal, hogy segítsen neki éjjellátó kamerát felszerelni a fészerében, mert a frász töri ki attól, hogy tárgyak vándorolnak egyik helyről a másikra éjjelente. A barát már kezdte azt hinni, hogy mégis léteznek kísértetek, a rejtett kamera azonban megmutatta, egy rendmániás egér áll a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik