Szórakozás

Majomkirályt keresnek Kínában, akit banánnal etethetnek a turisták

Új munkatársat keres egy észak-kínai élménypark. A szerencsés kiválasztottnak jelmezben kell megszemélyesítenie a mitikus majomkirályt és hagynia, hogy a látogatók banánnal tömjék.

Nincs szüksége akrobatikus képességekre és természetfeletti erőre sem annak, aki majomkirály szeretne lenni Kínában. Elég, ha a jelentkező szereti a banánt és tekintélyes mennyiséget képes elfogyasztani belőle – írja a CNN.

A szerencsés kiválasztottak havi hatezer jüan (kb. 290 ezer forint) fizetést kapnak, napjaik nagyrészét pedig egy barlangban töltik, a látogatókra várva. A park vezetője elmondta, a majomkirály szerepét mindig ketten játsszák a parkban, most csak az egyik pozícióra keresnek embert. A barlangban van elektromos fűtőtest arra az esetre, ha lehűlne az idő és majomkirály jelmezét magukra öltőknek nem kell megenniük mindent, amit a látogatók, főleg gyerekek adnak nekik, eltehetik az ételt későbbre is, és megoszthatják azt a kollégáikkal.

A majomkirály az egyik legnépszerűbb mitikus figura Kínában, számos mese, film, sorozat, könyv, képregény főhőse. Varázsereje van, harcművész, van egy nagy aranyszínű botja és egy felhő hátán utazik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik