Szórakozás

Korda György örökbe fogadott egy vízilovat, aminek nem mer a szájába nyúlni, de a fenekét megpaskolta

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az énekes azt mondja, a másfél tonnás állatok nagyon szelídek.

Korda György és Balázs Klári örökbefogadó szülei lettek a debreceni álltakert két vízilovának, Lindának és Szigfridnek, írta meg a Bors. A házaspárt december közepén keresték meg az ajánlattal.

Nem is értettem először a kérést. Illetve, persze, azt értettem, hogy örökbefogadó szülők, de miért pont mi? Mi közünk nekünk két vízilóhoz? A válaszra nem voltam felkészülve: azt mondta a hang a telefonban, hogy Linda és Szigfrid 35 éve élnek együtt, és olyan szeretet sugárzik róluk, mint amilyen rólunk a televízió képernyőjén keresztül

– árulta el a lapnak az énekes.

Kordáék december 26-án a városban léptek fel, előtte pár órával pedig ellátogattak az álaltkertbe, hogy találkozhassanak „új fogadott gyerekeikkel”.

Hát, mit is mondjak… Nem kicsik! Másfél tonnás, hatalmas állatok, de olyan szelídek, hogy az valami csoda! Még a szájukba is bele lehet nyúlni. Mondjuk én azt nem mertem, csak Klárikám. Én csak a feneküket paskoltam meg. Hát akkora fogaik vannak, mint egy ember!

– fogalmazott Korda György.

Balázs Klári azt is elmondta, a Szigfrid nevű víziló egy ideje már majdnem teljesen vak, párja, Linda segíti őt a mozgásban és a táplálkozásban. „Hatalmas orrával finoman terelgeti a társát” – mondta el az énekesnő, hozzátéve:

Hát nem csodálatos történet? Teljesen odavagyunk Gyurival!

Korda György és Balázs Klári látogatásáról a Zoo Debrecen is posztolt Facebookra, a bejegyzésben azt írják, a páros Bánnal, a pápaszemes pingvinnel és Boborjánnal, a kapucinusmajommal is testközelből megismerkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik