Szórakozás

Tanulságos leckét kapott a sorstól az ausztrál lottónyertes

Laura Reid / Getty Images
Laura Reid / Getty Images
Egy nagyobb összegű pénznyeremény megváltoztathatja az ember életét, de ahogy képes jobbra fordítani, úgy tönkre is teheti, figyelmeztet az ausztrál lottónyertes, aki tanulságos leckét kapott az élettől.

Egyszerre érezheti magát a szerencse fiának, de szerencsétlennek is az ausztrál Frank Kemmler, aki nyert a lottón, de majdnem több kárát látta, mint hasznát – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Amikor az özvegy nyugdíjas férfi megtudta, hogy nyert 60 ezer ausztrál dollárt (több mint 14 millió forintot), az első dolga volt hívni a családját, hogy csomagoljanak, mert elviszi őket egy álomnyaralásra. Kemmler arra azonban nem számított, hogy amit a sors az egyik kezével adott, azt a másik kezével el is veszi.

A nyugdíjas férfi évek óta kap rokkantsági ellátást nem sokkal a lottónyereménye után azonban értesítették, hogy mivel jelentősebb összeget nyert, már nem jogosult támogatásra, hiszen ki tudja magának fizetni az orvost és a gyógyszereit.

A férfi azt mondja, anyagi gondjai azért nem lesznek a lottónyeremény miatt, de tudatni akarja másokkal, hogy a szerencsejátéknak ilyen kockázatai is vannak.

Sehol senki és semmi sem figyelmeztet arra, hogy ha nyersz, bukhatod az ellátást

– mondja.

Kemmler hozzáteszi, ha korábban tudott volna a következményekről, a lányának adta volna a nyertes lottószelvényt, ő pedig megtarthatta volna a rokkantellátását.

Ha a férfi a jövőben szeretne, és az anyagi helyzete is indokolja, újra igényelhet majd rokkantellátást, ám hat hónap is eltelhet, mire a kérvényét elbírálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik