Szórakozás

Reggel megtudta, hogy milliárdos lett, de azért ledolgozta a karácsonyi műszakot a Tesco-futár

Liam McBurney/PA Images via Getty Images
Jonny Johnston és párja, Christina Williams, ünneplik a nyereményüket
Liam McBurney/PA Images via Getty Images
Jonny Johnston és párja, Christina Williams, ünneplik a nyereményüket
Sok volt a munka, nem akarta a többiekre terhelni.

Az Észak-Írországban élő Jonny Johnston december 23-án reggel tudta meg, hogy megnyerte 3,8 millió angol fontot, vagyis csaknem 1,7 milliárd forintot nyert a hatos lottón. Ahogy a férfi a Belfast Telegraphnak elmondta, először el sem akarta hinni a dolgot, arra gyanakodott, hogy valami hiba vagy átverés lehet. De aztán megkeresték az Egyesült Királyság lottóját bonyolító vállalatot, akik megerősítették a nyereményt.

Ilyenkor sokan azonnal felmondanának a munkahelyükön, a helyi Tescónál futárkodó Johnstonnak azonban még volt hátra egy utolsó karácsony előtti műszakja, amit bement ledolgozni. Nem akarta ugyanis, hogy a kollégáira terhelődjön a plusz munka. Így aznap még pulykákat és egyéb karácsonyi alapanyagokat szállított ki a karácsonyi vacsorára készülő vásárlóknak, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy egy milliárdos áll velük szemben.

Johnston 20 éve ugyanazt a hat lottószámot teszi meg.

Még mindig alig hiszem el, ami történt. Egy álom vált ezzel valóra számomra és a családom számára. Mindig keményen dolgoztam, és a nyeremény segítségével olyan dolgokat is megengedhetünk magunknak, amikről korábban csak álmodoztunk

– mondta a lapnak Johnston, az anyagi biztonság megteremtését kiemelve, de azért megemlítve egy karibi hajóút lehetőségét is. Dolgozni azonban továbbra is fognak valamilyen formában, ugyanis szerintük nem szabad elszállniuk a nyeremény miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik