Szórakozás

Kulka János az afáziájáról: Szégyellem magam. Más lettem, egy idegen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A színész azt mondja, belül frissnek érzi magát, de a betegsége miatt nehezen önti szavakba a gondolatait.

A Friderikusz podcast legújabb adásában Kulka János és testvére, Janina voltak Friderikusz Sándor vendégei a stúdióban. A beszélgetésben szó esett a színész sztrókjáról is, ami a testvérpár szerint egy műtéti szövődmény miatt is történhetett: Kulka ugyanis az agyvérzését megelőző hetekben hasi műtéten esett át, ami után nem is igen pihent, hamar visszatért a színházba. Nővére szerint továbbá a stressz is közrejátszhatott hirtelen jött betegségében.

Friderikusz azon kérdésére, hogyan tekint a színész a második születésnapjára, a következőket felelte:

Általánosan elbújok, szégyellem magam. Más lettem, tényleg, egy idegen. Jókedvű vagyok, a beszédem javul. Belül up to date, kívül… afáziám van. Nem tudom kifejezni magam, ha hosszú a mondat.

Kulka Janina szerint a testvére állapota nagyon sokat javult az elmúlt években, és folyamatosan javul továbbra is. Úgy véli, a gyógyulásban a hatalmas szeretet és aggódás is segíti, ami a mai napig körbeveszi őt.

A színész a beszélgetés során elárulta, hogy az utókezelése továbbra is tart, heti egyszer jár gyógytornára. Mint mondta, a hétköznapi dolgok lassabban mennek neki, így türelmes lett önmagával. A főzésbe viszont például már belefáradt.

Ami a barátait illeti, Kulka elárulta, hogy ritkán keresik, szerinte zavarban vannak az állapota miatt. Színházba saját bevallása szerint nem jár, mert megunta, és nem is mutatkozik szívesen nyilvánosan.

Szégyellem magam. Bicegek, néznek. Jó otthon

– fogalmazott.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik