Szórakozás

„A gyomorszonda látványa minden szülő szívét kifacsarja” – Dombóvári István kisfia koraszülött volt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A humorista szilveszteri fellépése egy részét a Semmelweis Fejlődéstámogató Központnak ajánlja fel.

Májusban született meg Dombóvári István második gyereke, aki a Lajos nevet kapta szüleitől. A stand-up humorista akkor annyit írt közösségi oldalára: „Mostantól még eggyel többen vagyunk! Isten hozott következő kisfiam!”

Dombóvári a minap részletesebben beszámolt közösségi oldalán fia születéséről, ami nem volt komplikációktól mentes.

Május 27-én nagyon megijedtünk. Második kisfiam másfél hónappal előbb érkezett, a mai napig nem lehet tudni miért, de mindenesetre nagyon gyorsan kellett dönteni. Az eredeti terveket alaposan felrúgva sodródtunk az eseményekkel. Abban a pillanatban mindent érzést félre kellett dobni, megszűnt körülöttünk a világ. Bent lehettem, végigkövettem mindent. Nagyon-nagyon féltettem őket. Az első babavárás/szülés komplikációmentességétől hátradőlve nem is számítottunk koraszülésre. A légzéstámogatás, a gyomorszonda látványa minden szülő szívét kifacsarja

– írta bejegyzésében, a folytatásban pedig elárulta, hogyan szeretné meghálálni az egészségügyi dolgozók munkáját.

Azóta eltelt több mint fél év. A kisfiam tökéletesen egészséges, fantasztikus kissrác lett. Köszönhető annak a kórháznak, ahová a gondviselés sodort minket. A szilveszteri fellépésem bevételéből félmillió forintot szeretnék felajánlani a SOTE koraszülött gyerekeket utógondozó alapítványának.

A posztban Dombóvári azt is leírta, azért csak most beszél erről, mert nem szerette volna, hogy csak ezért vegyenek jegyet az önálló estjére, viszont szeretné, ha az, aki megvette a belépőt, tudná, hogy „tudtán kívül egy (remélhetőleg) vidám estén kívül hozzájárul valami igazán fontoshoz”.

Igen, tudom, jótékonykodni csendben kell, de ha megtiszteltek a részvétellel, akkor ez már nemcsak az én ügyem, hanem mindannyiunké. Meg akartam beszélni veletek.

A humorista hozzátette: tudatában van annak, hogy a kórházak fenntartása nem a lakosság feladata, de „egy boldog, megkönnyebbült kétszeres apuka érzelmeit nem is próbálom megmagyarázni”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dombóvári István (@dombipisti) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik