Szórakozás

Túlságosan élethű lett a szobor, megzavarodnak az utasok a repülőtéren Orlandóban

Duane Hanson alvó embert ábrázoló műve már több mint 25 éve van kiállítva a reptéren, a mai napig meglepi az utasokat.

Túlságosan élethűre sikerült egy amerikai szobrász műve, több mint negyed évszázaddal a megszületése után is megvezeti az embereket.

Duane Hanson hiperrealista alkotása, a The Traveler (Az utazó) 1986 óta az orlandói nemzetközi repülőtéren van kiállítva, az A terminál folyosójában helyet kapó mű egy földön szundikáló férfit ábrázol, aki a csomagjai között piheni ki az utazás fáradalmait. A szobor tényleg annyira élethű lett, hogy az utasok mindenre gondolnak, csak nem arra, hogy éppen egy művészi alkotást néznek.

Ki hiszi még azt, hogy ez a fickó igazi?

– kérdezik egy 2021-es TikTok-videóban.

@marvelousmousetravels Anyone else think this guy is real? #marvelousmousetravels #mmtravels #airport #travel #vacation #orlandoairport #travelagency ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A reptér évre-évre eldicsekszik a szoborral, másik is folyamatosan  beszámolnak róla, azt hinnénk, hogy 2023-ban már senki sem csodálkozik rá a műalkotásra, de idén év végén is bővelkedtünk az orlandói alvó embert felfedező posztokban.

@philipanyengo The hyper-realistic statue titled "The Traveler" was created by American artist Duane Hanson (1925-1996). Hanson was well known for creating life-sized realistic sculptures of people out of polyester resin and fiberglass. #explore #fyp #tiktok ♬ COME DANCING - CHARLESTON - Cavendish

Mindegyiknél leírják, hogy mit látunk pontosan, és kinek az alkotásáról van szó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@deriblog) által megosztott bejegyzés

Duane Hanson 1996-ban halt meg, főleg a hiperrealisztikus szobraival vált ismertté. Van egy másik alkotása is, ami egy fáradt utazót ábrázol, ez a miami reptéren van kiállítva. Ez a műalkotás már jóval bátrabb, a „főszereplő” kigombolt ingben fekszik a földön.

Alexander Tamargo / Contributor / Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik