Szórakozás

Részegen egy házba hajtott az autójával az ajándékszállító türingiai Télapó

Kmonroe2 / Getty Images (illusztráció)
Kmonroe2 / Getty Images (illusztráció)
A Mikulásnak öltözött részeg sofőrnek az lehetett az igazi karácsonyi meglepetés, hogy a baleset után elvették a jogosítványát.

Egy szentesti ajándékozáshoz Mikulásnak öltöző, majd autóba szálló részeg sofőrtől azután vonták be a jogosítványát, hogy a Németország keleti részén található Mühlhausen városában a csomagok kézbesítése közben belehajtott egy házba – írja a Deutsche Welle.

A szétcsúszott Mikulás a mintegy 36 ezer lakosú város egyik központi utcáján, nem messze a város templomától közlekedett, amikor elvesztette uralmát járműve felett, majd nekiment egy háznak és az előtte parkoló autónak – közölte a közeli Nordhausen városának rendőrsége.

A ház homlokzata súlyosan megrongálódott, a »Mikulás« karácsonyi ajándékai azonban sértetlenek maradtak

– írta a rendőrség.

A baleset után egy járókelő volt az. aki telefonon értesítette a hatóságokat. „Az ezt követő közúti ellenőrzések során egyértelművé vált, hogy a »Mikulás« teljesen alkalmatlan a vezetésre, ekkor a »Mikulás« további útját megszakították, és vérmintát vettek tőle” – fogalmaz a közlemény.

Az intézkedés során a férfi jogosítványát bevonták, és ittas vezetés gyanúja miatt nyomozást is indítottak ellene. Azonban a hatóságok azt nem közölték, hogy pontosan milyen magas is volt a sofőr véralkoholszintje.

A férfi végül másnap szállíthatta le az ajándékokat – feltehetően gyalog vagy egy másik sofőr segítségével.

„Ennek szellemében: Boldog karácsonyt, és ne feledjék, még a »Mikulásnak« is józanul kell vezetnie!” – zárul a rendőrség közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik