Szórakozás

Eladták mindenüket, hogy egy lakóautóval bejárhassák Amerikát, majd amikor megunták, egy óceánjáróra költöztek

Michael Dunning / Getty Images (illusztráció)
Michael Dunning / Getty Images (illusztráció)
A floridai nyugdíjas házaspár, Melody és John Hennessee úgy tervezi, hogy életük hátralevő részét a nyílt vízen élik le.

Egy eredetileg Floridában élő nyugdíjas házaspár tagjai, Melody és John Hennessee három évvel ezelőtt határozták el, hogy eladják mindenüket – beleértve a fő vállalkozásukat és az otthonukat is –, és vesznek egy lakóautót, amivel beutazzák az Egyesült Államokat.

De aztán a 76 éves John belefáradt a vezetésbe, és pont megláttak egy hirdetést egy nagyszerű lehetőségnek kínálkozó 274 napos hajóútról, majd úgy döntöttek, az óceánon folytatják tovább a vándoréletet.

A SkyNews által bemutatott házaspár jelenleg a Dominikai Köztársaságot járja körbe egy luxus óceánjáró fedélzetén, amivel korábban már Ausztráliába, Új-Zélandra és a Csendes-óceán déli részére is elutaztak.

Melody és John azt mondja, nemcsak azért szeretik az új életüket, mert olcsóbb is, mintha nem vágtak volna bele a nagy kalandba, hanem azért is, mert így jóval izgalmasabban telnek a nyugdíjas éveik.

Most csak egy telefonszámlánk és egy hajószámlánk van, illetve néhány hitelkártya-számlánk, amikor partra szállunk, de ennyi. (…) Nincs többé jelzáloghitelünk, és nincsenek lakáskiadásaink sem. Nincs többé gépjármű-biztosításunk, vagyonbiztosításunk vagy közüzemi számláink. A lista folytatható. Biztosak vagyunk benne, hogy a hajózás olcsóbb

– mesélte a férfi, majd azt is hozzátette, hogy a számításaik szerint a luxusélet mindennel együtt nagyjából feleannyiba kerül a hajón, mintha még mindig Floridában laknának.

Jelenleg havi rendszerességgel váltogatják a hajókat, és 2024 végéig van tele a naptáruk utakkal, hamarosan azonban vesznek maguknak egy kabint a Villa Vie nevű óceánjárón, aminek a fedélzetén az utasok akár 30 százaléka is állandó lakos lehet majd.

Leendő otthonuk pedig a tervek szerint háromévente fogja megkerülni a Földet, szigorúan a meleg időjárást követve.

A luxushajók utazóközönségében egyébként előfordulnak hasonló nyugdíjas utazók, akik életük alkonyán ezt a fajta luxuséletet választják. Korábban mi is beszámoltunk egy másik floridai házaspárról, Helen és Norman D’Silvávól, akik azután döntöttek az életmódváltás mellett, hogy egy évtizedekkel ezelőtti hajóúton megismerkedtek egy óceánjárón élő 80 éves asszonnyal.

Több mint 200 hajóút után egy házaspár úgy döntött, hogy eladják az otthonukat, és egy óceánjáróra költöznek nyugdíjas éveikre
Azóta tervezgetik a dolgot, hogy 20 évvel ezelőtt megismertek egy idős asszonnyal, aki azon a hajón töltötte el az utolsó éveit, amin ők is utaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik