Szórakozás

Egy vizit alatt 4 gyökérkezelést, 8 koronát és 20 tömést kapott – állítja egy fogorvosától kártérítést követelő minnesotai nő

Hoptocopter / Getty Images (illusztráció)
Hoptocopter / Getty Images (illusztráció)
A maratoni fogműtét öt és fél órán át tartott, és a páciens által benyújtott kereset szerint a fogorvos kétszer annyi érzéstelenítőt adott neki, mint amennyit lehetett volna.

Beperelte a fogorvosát egy minnesotai nő, aki azt állítja, hogy a szakember egyetlen látogatás alkalmával 4 gyökérkezelést végzett el rajta, valamint 8 koronát és 20 tömést helyezett el a fogain, amivel szörnyű kínokat okozott neki.

De a történetről beszámoló New York Post szerint a fogorvos még a dokumentációt is meghamisította. Konkrétan nem a valóságot írta le azzal kapcsolatban, hogy mennyi érzéstelenítést adott a páciensének.

Kathleen Wilson csütörtökön nyújtotta be a polgári keresetét egy minnesotai bíróságon, amiben azzal vádolta Dr. Kevin Molldremet, hogy 2020 júliusában öt és fél óra alatt veszélyes mennyiségű beavatkozást végzett el egyetlen alkalom alatt a fogsorán.

A többórás fogműtét után Wilson az eskü alatt tett vallomása szerint súlyos kínokat élt át, valamint szégyen és szorongásérzet fogta el. Majd végül több másik fogorvost is fel kellett keresnie, hogy kijavítsák a Dr. Molldrem által okozott károkat a fogaiban.

A keresete szerint a fogorvos túl sok érzéstelenítőt adott neki, és meg is hamisította az orvosi dokumentációt, hogy így kerülje el a felelősségre vonást.

Kathleen Wilson az a mentális és fizikai egészségét ért károk kompenzálására 50 ezer dolláros – azaz 17 millió forintnak megfelelő – kártérítést követel Dr. Kevin Molldremtől.

A felperes egy másik, Floridában praktizáló fogorvos szakértői véleményével felvértezve vitte perre az ügyet. A Wilson által felkeresett Dr. Avrum Goldstein szerint Dr. Mollgrem helyesen diagnosztizálta 2020 júliusában, hogy a páciense szájában „gyakorlatilag minden fog” szuvas volt, de az egy héttel később elvégzett kezelés egyáltalán nem volt megfelelő.

Lassú, átgondolt, óvatos és kimért válaszra volt szüksége a betegségére. (…) Az, hogy egyetlen látogatás során megpróbáljuk betömni minden lyukat a szájában lévő összes fogán, nem csak a szükséges lépésekkel megy szembe, de humánusan, és egyben hatékony vagy konstruktív módon nem volt megvalósítható

– írta idén novemberben kelt szakértői véleményében.

Dr. Goldstein szerint a kollégája kísérlete, hogy Wilson összes fogát egyetlen látogatással helyreállítsa, nem kezelte megfelelően Wilson betegségekre való fogékonyságát vagy a fogai elvesztésének lehetőségét.

Ráadásul Dr. Mollgrem szerinte a maratoni beavatkozás elvégzéséhez a megengedett érzéstelenítőmennyiség dupláját adta be a páciensének.

Kathleen Wilson száját végül egy több hónapos kezeléssel tudták csak stabilizálni a Minnesotai Egyetem fogorvosai, de előtte az összes fogát ki kellett cserélni, és implantátumokat kellett behelyezni a helyükre – áll a keresetben.

A New York-i bulvárlap szerint Dr. Kevin Molldrem egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik