Szórakozás

Disneylandbe szóló ajándékutalványok helyett a nagyszülők véletlenül 70 évre elég Disney+-utalvánnyal lepték meg a kisunokáikat

AaronP / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images
AaronP / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images
Az igazán kellemetlen karácsonyi meglepetés végül Miki egér személyes közbenjárása miatt maradt el.

Egy illinois-i család karácsonyi nyaralása majdnem balul sült el, miután a nagyszülők tévedésből 10 ezer dollár értékű, azaz közel 3,5 millió forintnak megfelelő Disney+-ajándékkártyát vásároltak, azt gondolván, hogy az utalványok a szórakoztatóipari óriás vidámparkjában, a Disneylandben is fel lehet használni.

Andie Coston, egy 41 éves szociális munkás a Business Insider beszámolója szerint még a múlt héten magyarázta el a tévedést a TikTok-oldalán. A kellemetlen történet megosztása mellett Coston ahhoz is segítséget kért, hogy a szülei által vásárolt Disney+ ajándékkártyákat

A december 18-i feltöltése óta közel négymillió lejátszást, és 115 ezer lájkot generáló posztban Coston azt mesélte, hogy eredetileg még a koronavírus-járvány előtt akartak elutazni Disneylandbe, de akkor az nem jött össze. Idén pedig úgy döntöttek, hogy a karácsonyi nyaralás alkalmával pótolják a régóta tervezgetett utat.

„Hogy spóroljanak egy kis pénzt, a szüleim 10 ezer Disney+-ajándékkártyát vásároltak, hogy kifizessék a jegyeinket és az éttermi foglalásokat” – fogalmazott a videóra írt feliratban Coston, aki a képre írt további szövegekben – és a videóhoz írt későbbi kommentekben – azt is kifejtette, hogy akkor szembesülte vele, hogy valami nem stimmel, amikor a 70-es éveikben járó, streamingszolgáltatókat egyáltalán nem ismerő szülei megpróbálták feltölteni az ajándékutalványokat az online térbe.

@aofthecoast Do I have a story for you! PLEASE HELP! Note that the purchaser is not familiar with Disney Plus and did not know the difference! Honest mistake. It is not about the funding of the trip. It is about finding someone who can help us transfer the money into the correct gift card so we can make it to Disney! @Disney Parks @Disney+ @Disney #ohno #fail #disney #disneyworld #disneyplus #disneyfail #help ♬ Oh No - Kreepa

A videó ezen pontján meg is mutatta az asztalon lévő ajándékutalvány-tornyot, ami eredetileg a Disney streamingoldalára szólt, és nem a Disneylandbe.

Az édesanya számításai szerint ráadásul akkora összegről van szó, amiből több mint 70 évre elő lehetne fizetni a Disney+ évi 140 dollárba – 48 ezer forintba – kerülő prémium csomagjára.

A helyzet végül úgy oldódott meg az édesanya Business Insidernek adott nyilatkozata szerint, hogy a videót látva a Disneytől megkeresték a szüleit, és felajánlották nekik, hogy a Disney+-utalványokat Disney Parks-utalványokra cserélik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik