Szórakozás

Két anyja van a kis Jézusnak egy olaszországi betlehemben

Robert Alexander / Contributor / Getty Images
Robert Alexander / Contributor / Getty Images
Konzervatív szervezetek istenkáromlással vádolnak egy olasz katolikus papot és a püspök beavatkozását követeleik, mert egy Nápoly melletti falucska templomában, Mária és József helyett két nőalak látható a betlehemi jászol mellett.

Különleges betlehemet állítottak fel Olaszországban, a Nápolyhoz közeli Capocastello di Mercogliano Szent Péterről és Pálról elnevezett katolikus templomában: Mária és József helyett két nő látható az újszülött Jézus mellett – írja a Reuters.

„Meg akartam mutatni, hogy már nem csak hagyományos családok vannak. A gyülekezeteinkben és társadalomban is egyre több gyerek él elvált, egyedülálló szülőkkel, fiatalkorú anyákkal, vagy éppen meleg párok gyermekeként” – mondja Vitaliano Della Sala atya, aki korábban is kifejezte már szimpátiáját az LMBTQ-közösség tagjai felé és üdvözölte Ferenc pápa döntését, mellyel az egyházfő engedélyezte a meleg párok megáldását.

Az olasz konzervatívok felháborodtak a kétanyás betlehemen. Maurizio Gasparri a konzervatív populista Forza Itália párt képviselője azt mondja, ez a betlehem sért mindenkit, aki valaha tiszteletet és odaadást érzett a szent család iránt.

A Pro-Vita & Famiglia (Az életért és a családért) nevű szervezet veszélyesnek, szégyenletesnek és istenkáromlónak nevezte a betlehemet és online aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy közbeavatkozásra sürgessék Avellino püspökét. Petíciójukat több mint 21 ezren írták alá.

Kapcsolódó
Akár a katolikus egyház szakadásához is vezethet az azonos nemű párok megáldása
Hétfőn a Vatikán kiadott egy dokumentumot, amely szerint a jövőben engedélyezik, hogy a papok megáldjanak azonos nemű párokat. Az ügyben megkerestük Hodász Andrást és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik